Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα βλέμματα όλων στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων

Οι προσδοκίες των πολιτών για το σημείο αναφορά της πόλης

Μπορεί να ξεκίνησε εδώ κι ένα χρόνο αλλά ακόμη δεν έχουμε εικόνα της μελλοντικής της όψης και λειτουργικότητας. Ο λόγος για την Κεντρική Πλατεία της πόλης που, όπως και να έχει, λόγω του σημείου της, αποτελεί τόπο αναφοράς εδώ και δεκαετίες ακόμη και εν μέσω εργασιών.

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, καθημερινά κόσμος περνάει από το σημείο και σταματάει για να ρίξει ένα βλέμμα με την αγωνία να δει μια εικόνα του μέλλοντος. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει. Μπορεί να επανεκκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης, αλλά ακόμη οι διερχόμενοι πολίτες ούτε «μαντεψιά» δεν μπορούν να κάνουν.

Το σίγουρο βέβαια είναι ότι άλλαξαν τα σχέδια. Η αρχική όψη της ανάπλασης που είχε παρουσιαστεί προφανώς δεν ισχύει λόγω των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν.

Τι θα ήθελαν όμως οι πολίτες να συναντήσουν την πρώτη μέρα που θα τους ξαναδοθεί η πλατεία για χρήση;

Σίγουρα, όπως αναφέρουν πολλοί στο Trikalanews.gr, αυτό που δεν θα ήθελαν να συναντήσουν είναι ατέλειες και μισοδουλειές. Συνηθίζεται δυστυχώς να μένουν εκκρεμότητες. Οι Τρικαλινοί λοιπόν θέλουν να την ξαναδούν ολοκληρωμένη, και φυσικά…τέλεια.

Μετά τον καύσωνα δε που βιώσαμε στην πόλη, το πράσινο στοιχείο και το στοιχείου του νερού είναι επίσης από εκείνα που περιμένουν να δούνε και να απολαύσουν στις βόλτες τους.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που ανέφερε η Βέρα Μπαλαμίτσα, της μονάδας πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας σε προσωπική της ανάρτηση, «Ίσως αν αφήσουμε τη φύση να δράσει…θα κάνει καλύτερα τη δουλειά της στην κεντρική πλατεία και θα δημιουργήσει όαση δροσιάς που έτσι κι αλλιώς λείπει και φάνηκε έντονα τις ημέρες του καύσωνα…».

Και σίγουρα δεν έχει άδικο ως προς αυτή την ανάγκη…

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή