Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα «ξωτικά» του πάρκου στα Τρίκαλα 

Οι γάτες του πάρκου στον Αη Γιώργη είναι απλά μοναδικές – Δείτε το υπέροχο φωτογραφικό τους άλμπουμ

Ο Αη Γιώργης δεν είναι μόνο ένας χώρος άθλησης και ξεγνοιασιάς για τους Τρικαλινούς, είναι και το σπίτι μοναδικών τετράποδων ξωτικών που βρήκαν εκεί μια γωνιά να κουρνιάσουν την ομορφιά τους και τη ζωή τους.

Οι γάτες του πάρκου, είναι από μόνες τους μια ιστορία αγάπης και φροντίδας που αξίζει να αναδείξουμε και να προσέξουμε μιας και η πόλη δεν ανήκει μόνο σε εμάς αλλά σε όλα τα πλάσματα.

Οι γατούλες ζούνε εκεί για πολλά χρόνια. Ο Κώστας Τσόγιας μαζί και με τη Σουλτάνα Σαββουλίδη, δεν μπορούσαν να τις αφήσουν χωρίς προσοχή. Με αποκλειστικά εθελοντική προσφορά, φροντίζουν όσο μπορούν να μην λείψει η τροφή και τα βασικά που χρειάζεται η επιβίωση των γατών.

Έδωσαν μάλιστα μεγάλο αγώνα για να μπορέσουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες ασφάλειας αλλά και απέναντι σε όχι και τόσο φιλικούς απέναντι στα ζώα συμπολίτες μας… Πριν λίγους μήνες μάλιστα, οι εργαζόμενοι του πάρκου έφτιαξαν σπιτάκια για να μπορούν να κουρνιάζουν με ασφάλεια οι τετράποδοι φίλοι τους που κινούνται διακριτικά μέσα στο πάρκο αλλά και πολλές φορές χαρίζουν πόζες που μπορούν να γεμίσουν ένα ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ!

Το ζήτημα βέβαια είναι να τις προσέχουμε όλοι σαν τα μάτια μας όπως επίσης καλό θα είναι αποσαφηνιστεί ότι ούτε οι εθελοντές είναι υπάλληλοι …αλλά προσφέρουν με αυτοδιάθεση χρόνο και όχι μόνο… ούτε το πάρκο είναι καταφύγιο μιας και κάποιοι δυστυχώς, εγκαταλείπουν εκεί ζώα που δεν θέλουν ή που βρίσκουν.

Οι γάτες βέβαια που μεγάλωσαν, ζούνε και θα ζούνε εκεί είναι πλέον μορφές αλληλένδετες με το πάρκο, ένα ζωντανό σήμα κατατεθέν…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή