Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα αδέσποτα κινδυνεύουν τούτες τις μέρες

Η έλευση πολλών χιλιάδων επισκεπτών αυτές τις μέρες στα Τρίκαλα λόγω κυρίως του Μύλου των Ξωτικών είναι γεγονός ευχάριστο τόσο για την οικονομία της πόλης, όσο και γενικότερα για την ευχάριστα γιορτινή ατμόσφαιρα που επικρατεί στους δρόμους της.

Έχει όμως και ορισμένες αρνητικές παρενέργειες: Η πρώτη αφορά την κυκλοφοριακή συμπεριφορά των επισκεπτών που έρχονται στην πόλη με τα ΙΧ τους και καθώς δεν γνωρίζουν τους δρόμους στο κέντρο της, και κυρίως δεν είναι συνηθισμένοι να σταματούν στις διαβάσεις πεζών (πράγμα που οι Τρικαλινοί οδηγοί εδώ και χρόνια έχουν εμπεδώσει), δημιουργούν αναστάτωση και προβλήματα στο ήδη φορτωμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η δεύτερη παρενέργεια (που είναι προϊόν της πρώτης) είναι ότι, όπως μας πληροφορούν συμπολίτες μας, δεκάδες αδέσποτα ζώα έχουν κτυπηθεί τούτες τις μέρες από αυτοκίνητα επισκεπτών στα Τρίκαλα.

Αυτό συνέβη και στην οδό Κανάρη σήμερα όταν ΙΧ αυτοκίνητο κτύπησε στην σπονδυλική στήλη την συμπαθέστατη γάτα της φωτογραφίας και της παρέλυσε τα πίσω της πόδια. Αρκετά άλλα τετράποδα δεν είχαν την ίδια «τύχη», έχοντας σκοτωθεί από άλλα ΙΧ σύμφωνα με περιοίκους.

Δεν γνωρίζουμε πως θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετική οδική συμπεριφορά των επισκεπτών της πόλης μας, αλλά σίγουρα μια ενημέρωσή τους ότι οι Τρικαλινοί συμβιώνουν αρμονικά με τα αδέσποτα ζώα της πόλης -τα οποία μάλιστα πολλές φορές τα περιθάλπουν-  θα βοηθούσε.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή