Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα «πάνω- κάτω» για το σχεδιασμό χώρου αναψυχής στην Σωτήρα Τρικάλων

Προσπάθεια δημιουργίας Αθλητικού Κέντρου από τον Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα.

Ήταν 26 Αυγούστου όταν το trikalanews.gr έφερνε στην δημοσιότητα την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων να προχωρήσει στην έγκριση τεχνικής μελέτης που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την κατασκευή περιπατητικού διαδρόμου στο αθλητικό πάρκο Σωτήρας με σκοπό την ενίσχυση του αθλητισμού  και γενικότερα της αναψυχής των κατοίκων της περιοχής.

Όμως ξαφνικά χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τρόπο απόλυτα πρόχειρο με …μισή σελίδα εισήγησης, παρουσιάστηκε …τροποποίηση των σχεδίων, με πρόταση για «καταρχήν απόφαση» παραχώρησης έκτασης περίπου 25 στρεμμάτων του χώρου (περίπου 63 στρεμμάτων) για μια 20ετία στον Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα για την δημιουργία αθλητικού κέντρου με 3 γήπεδα ποδοσφαίρου και βοηθητικών χώρων.

«Είναι θλιβερή η προχειρότητά σας με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τόσο σοβαρά ζητήματα και ενώ μας δίνεται ημερήσια διάταξη στις 25 Αυγούστου φέρνεται εκ των υστέρων απόφαση της …30ης Αυγούστου της Δημοτικής Κοινότητας επί του αιτήματος του Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα που σας κατατέθηκε στις 10 Μαρτίου», ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Παπαθανασίου…

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα Ιατρός Κώστας Παρδάλης για να ενισχύσει το αίτημα τονίζοντας με νόημα πως «δεν έχουμε καμιά σχέση με την …ΠΑΕ» και επισήμανε μεταξύ άλλων πως «θέλουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας να ξαναφτιάξουμε έναν ισχυρό Α.Ο. Τρίκαλα και αυτό γίνεται με γήπεδα και βοηθητικούς χώρους. Δεν αποσκοπούμε στο κέρδος, έχουμε 200 παιδιά που τα σκορπάμε από εδώ και από εκεί και θέλουμε τα παιδιά μας να αθλούνται και θα βάλουμε και πάλι το χέρι και στην τσέπη μας βοηθώντας και με ιδία κεφάλαια την επίτευξη του στόχου μας».

Από πλευράς κατοίκων της Σωτήρας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κέμος, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η συναίνεση της συνοικίας καθώς εκτιμάται ότι «δίνεται προστιθέμενη αξία στην περιοχή και συνεπώς δεν έχουμε ενστάσεις από την πλευρά μας.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη προς παραχώρηση δημοτική έκταση ήταν αυτή που είχε παραχωρηθεί στην ΕΠΣ Τρικάλων και ουδέποτε αξιοποιήθηκε ως αθλητικός χώρος, με αποτέλεσμα η παρούσα Δημοτική Αρχή να την πάρει πίσω.

Η έκταση διαθέτει ρεύμα, νερό και αποχέτευση και όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, στην υπόλοιπη έκταση θα κατασκευαστούν γήπεδα μπάσκετ και τένις και ο υπόλοιπος χώρος που θα απομείνει θα δημιουργηθεί για …περπάτημα.

Ο Γιώργος Καϊκης, κράτησε …μικρό καλάθι σχετικά με το αν η παραχώρηση θα αποβεί υπέρ των δημοτών λέγοντας «υπάρχουν αμαρτωλές ιστορίες από τέτοιου είδους παραχωρήσεις όπως του Πυργετού που το κοινό δεν μπορεί να κάνει χρήση του χώρου», ενώ ο Αλέκος Πολυμερόπουλος, παρότρυνε την Διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα να πάει σε «καθαρή» λύση υλοποιώντας τα σχέδια της στην «Μπαλκούρα» όπου έχει παραχωρηθεί έκταση.

Η καταρχήν απόφαση παραχώρησης της έκτασης πάρθηκε και απομένει τώρα να δούμε τι θα συμβεί όταν το θέμα έρθει εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόφαση παραχώρησης και αφού «τρέξει» η σχετική διαδικασία έρευνας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή