Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα καλά νέα από το Νοσοκομείο Τρικάλων

Σημαντική εξέλιξη για την έγκαιρη διάγνωση της Οστεοπόρωσης
 
Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πανοραμικές ακτινογραφίες που γίνονται για οδοντιατρικούς λόγους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «εργαλεία» έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης.
Η έρευνα έγινε από τον Διευθυντή Οδοντίατρο ΕΣΥ του  Νοσοκομείου Τρικάλων Ματθαίο Παπαμάνθο, στο πλαίσιο  διδακτορικής διατριβής  και ήταν αντικείμενο συνεργασίας 2 Πανεπιστημίων, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνα αυτή παρουσιάσθηκε σε συνέδρια με διεθνή συμμετοχή και δημοσιεύθηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό υψηλού κύρους.
Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στην πρώιμη διάγνωση και την έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, αφού, η πανοραμική ακτινογραφία μπορεί να αποτελέσει το «καμπανάκι» κινδύνου σε ανυποψίαστες κατά τα άλλα, γυναίκες, ότι πάσχουν από οστεοπενία ή οστεοπόρωση και θα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω έλεγχο με DEXA, αιματολογικές εξετάσεις κτλ προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός οστεοπενίας ή οστεοπόρωσης και να ξεκινήσουν έγκαιρα την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή