Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα καπάκια γίνονται αναπηρικό καροτσάκι από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας στα πλαίσια των περιβαλλοντικών τους δράσεων, εδώ και πολλά χρόνια, μαζεύουν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια για δυο λόγους:

1. Την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά, γι αυτό και απευθύνονται στα σχολεία και τις ειδικές δομές που έχουν σχέση με παιδιά, των οποίων η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη.

2. Την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού τα χρήματα που παίρνουμε από τις εταιρείες ανακύκλωσης, χρησιμοποιούνται για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και καροτσιών για παιδιά με κινητικά προβλήματα. Τα χρήματα αυτά βέβαια, είναι πολύ λίγα και ο όγκος των καπακιών που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι τεράστιος. Όμως το πάθος με το οποίο τα παιδιά κυρίως, προσηλώνονται σ’ αυτόν τον καλό σκοπό, δείχνει ότι ο κόπος δεν πάει χαμένος! Και να που η τεράστια αυτή προσπάθεια, αποδίδει καρπούς:

Πρόσφατα οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας μετά από προσπάθεια 2 ετών κάλυψαν την αγορά παιδικού καροτσιού(βλ.φωτ.) μαζί με την βοήθεια της εταιρείαςREHABCAREκαι το δώρισαν στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Οι Ενεργοί Πολίτες ευχαριστούν πολύ τους φίλους τους που μαζεύουν καπάκια και ιδιαίτερα τα παιδιά των παρακάτω Σχολείων:

– Νηπιαγωγεία: 6ο,9ο,13ο,42ο,44ο και 60ο
– Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 6ο, 7ο, 15ο, 16ο, 17ο, 19ο,  21ο,22ο,24ο,25ο,26ο, 29ο, 30ο,32ο,34ο , 38ο,42ο,43ο,44ο, Δ.Σ.Χάλκης και Δ.Σ. Κοιλάδας,
– Γυμνάσια: 3ο, 5ο, 7ο,8ο και 9ο,
– Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ,
– Η Σχολή Καραβάνα,
– Τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου,
– Τα ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων.

Καλούμε τους φίλους εκπαιδευτικούς και μαθητές  να συνεχίσουν την προσπάθεια και περιμένουμε και από άλλα σχολεία να μπουν σ’ αυτήν την υπέροχη διαδικασία έκφρασης αγάπης προς το περιβάλλον και προς τους ανάπηρους συμπολίτες μας. Αξίζει τον κόπο!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή