Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα κύρια συμπτώματα από τις επιπλοκές που παρουσιάζει ο διαβήτης

   Ο διαβήτης είναι μια μεταβολική ασθένεια κατά την οποία το σώμα δεν παράγει αρκετή ποσότητα ινσουλίνης έχοντας σαν αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και προκαλώντας διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης. Όμως υπάρχουν και κάποιες επιπλοκές που συνδέονται με το διαβήτη και που θα πρέπει να γνωρίζετε τα συμπτώματά τους για να μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

   Το να ξέρετε τις πιθανές επιπλοκές και τα συμπτώματά τους είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την επιτυχή αντιμετώπιση του διαβήτη, λέει ο δρ. Gerald Bernstein, διευθυντής του προγράμματος διαχείρισης του διαβήτη στο νοσοκομείο Mount Sinai Beth Israel Hospital στη Νέα Υόρκη. Η εκπαίδευση του εαυτού σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθυστερήσετε ή να αποτρέψετε την εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών.

   Αν το σάκχαρο στο αίμα είναι διαρκώς εκτός κανονικών ορίων, αυξάνεται ο κίνδυνος για προβλήματα υγείας σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων, των ματιών, των νεφρών και των νεύρων. Οι επιπλοκές που θα προκύψουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε απειλητικές για τη ζωή, καταστάσεις.

   Αρχίστε εδώ, μαθαίνοντας για τα 7 βασικά σημάδια από επιπλοκές που παρουσιάζει ο διαβήτης και τα οποία πρέπει να μην αγνοηθούν ποτέ.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή