Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Λουλουδάδικα του Δευτεριάτικου Τρικαλινού Παζαριού

Ξακουστό στον θεσσαλικό κάμπο είναι το πολύχρωμο, πολύβουο και πολυπολιτισμικό Δευτεριάτικο Τρικαλινό Παζάρι.

Αλλιώς: η λαϊκή αγορά της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Εκεί που συναντώνται – είτε ως έμποροι, είτε ως πελάτες – άνθρωποι από τα γύρω χωριά των Τρικάλων (του κάμπου, του βουνού, των Χασίων κ.τλ) αλλά και οι κάτοικοι της πόλης.

Μέσα στον όλο πανζουρλισμό εικόνων και όχι μόνο, που δίνει το ιστορικό Δευτεριάτικο Τρικαλινό Παζάρι, κάθε Δευτέρα,  υπάρχει σε μια του μεριά, κάπου εκεί προς το τέλος του,  ένα στενάκι ήρεμο που μοιάζει σαν να ζει σε άλλους ρυθμούς. Σε ένα άλλο κόσμο! Ένα κόσμο όλο δικό του! Και μοιάζει, μα την αλήθεια, σαν να βγάζει τη γλώσσα στο χαμό των εμπόρων που διαλαλούν τις πραμάτειες τους, κραυγάζοντας επιδεικτικά τις τιμές των προϊόντων τους!  Μανία το έχει εκείνο να μένει σχεδόν πάντα, άφωνο. Αλλά ουσιαστικό.

Στο στενάκι με τα λουλούδια του Δευτεριάτικου Τρικαλινού παζαριού, κανένας δεν διατυμπανίζει τις τιμές!  Κι ας είναι αρίστης ποιότητας, φυτεμένα σε καλής ποιότητας χώμα, τα φυτά που πουλιούνται εκεί.

Δεν υπάρχει ανάγκη να ξελαρυγγιαστούν για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, οι κυρίως ντόπιοι ανθοκόμοι που τα φέρνουν κατευθείαν από τα φυτώρια και θερμοκήπιά τους. Σε αυτά που δουλεύουν οι ίδιοι, κάθε μέρα, όλη μέρα. Από το πρωί, μέχρι να πέσει ο ήλιος.  Τα πονάνε τα λουλούδια τους όσοι τα πουλάνε στο Τρικαλινό Δευτεριάτικο Παζάρι και το μεράκι, η αγάπη και ο μόχθος τους, φαίνεται στα προϊόντα τους. Μπαμ, κάνει.

Για αυτό και έχουν σταθερή και τακτική πελατεία. Κι ας μαστίζει την αγορά η οικονομική κρίση.  Τα Λουλουδάδικα στο Δευτεριάτικο Τρικαλινό Παζάρι, καλά κρατούν.

Πέρα όλων των άλλων, εκτός από την πολυχρωμία και ευωδία που δίνουν κάθε Δευτέρα στο κέντρο των Τρικάλων, δείχνουν σε όλους όσους θέλουν να το δουν και σε όσους μπορούν να το καταλάβουν, το Πέρασμα των Εποχών στη Διάρκεια του Έτους… των Ετών.

 «Κάθε εποχή έχει τα δικά της λουλούδια» λέει στο trikalanews.gr η κ. Σταυρούλα Αναστασοπούλου – Λιακούμη, που διατηρεί δικό της θερμοκήπιο στον Πυργετό.

«Τώρα που έχουμε φθινόπωρο, είναι η εποχή των χρυσανθέμων, των κυκλάμινων και των πανσέδων. Με 50 λεπτά μόνο, μπορεί να βάλει όποιος το θέλει, χρώμα στη ζωή του. Και ίσως μπορέσει να την αλλάξει, έστω για λίγο» επισημαίνει η κ. Σταυρούλα και σκύβει, παίρνει μια γλάστρα με ένα ανθισμένο χρυσάνθεμο και στέκει όλο χαρά για να φωτογραφηθεί μπροστά από τον πάγκο της.

Θα με δείξει η τηλεόραση ή θα βγω στο ραδιόφωνο; ρωτάει, σαν να μην πιστεύει ότι στον κυκεώνα των πολιτικών αναταράξεων, ένα ΜΜΕ της πόλης, έριξε τα μάτια του, στα «ταπεινά», Λουλουδάδικα του ξακουστού σε όλο τον Θεσσαλικό κάμπο, Δευτεριάτικου Τρικαλινού Παζαριού.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή