Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 εγκαταλελειμμένα σκυλάκια στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου ζητούν «γονείς»

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και παραμένει πιστός του φίλος, μέχρι ένας από τους δυο, να φύγει πρώτος από τη ζωή. Προϋπόθεση της αιώνιας φίλιας τους,  είναι, να μην  προδώσει ο άνθρωπος τον σκύλο, εγκαταλείποντας τον και καθιστώντας τον αδέσποτο!

Τέσσερα υπέροχα σκυλάκια, αδελφάκια, ηλικίας 4 – 5 μηνών περίπου, βρίσκονται εγκαταλελειμμένα και εκτεθειμένα μέσα στα χιόνια, αλλά κυρίως υπό την απειλή της φόλας, στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Τρίκαλα και αναζητούν απεγνωσμένα, ένα σπίτι για να συνεχίσουν να ζουν… Μια οικογένεια, μια αυλή, ένα χάδι, μια προστασία, αγάπη και στοργή. Με άλλα λόγια, αναζητούν «γονείς»!

Στα Τρίκαλα, δυστυχώς, είναι συνηθισμένη πρακτική, η φόλα,  όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές,  στην προσπάθεια κάποιων, για να βγάλουν από την μέση τα αδέσποτα.

Η ανθρωπιά και η ηθική μας ως κοινωνίας, κρίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζώα.

Τα τέσσερα σκυλάκια στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, είναι μόνο κάποια, από τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά που υπάρχουν στα Τρίκαλα.

Φιλόζωος συμπολίτης εμβολίασε με δικά του έξοδα, τα δυο από τα κουτάβια στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Είναι ήδη πληρωμένος ο εμβολιασμός και των άλλων δυο και εκκρεμεί λόγω αδυναμίας των εμβολιαστών να τα ακινητοποιήσουν την ημέρα του εμβολιασμού, λόγω φοβικότητας που επιδεικνύουν.

Καθώς πληροφορηθήκαμε, φιλόζωοι,  ταΐζουν καθημερινά τα  τέσσερα κουτάβια  και προσπάθησαν να αγοράσουν ένα σπιτάκι σκύλων και να το τοποθετήσουν στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, έτσι ώστε να μπορέσουν να προστατευθούν από τον παγετό,  αλλά αυτό δεν επετράπη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Έτσι, αντ΄αυτού, αφέθηκαν στο πάρκο, μόνο κάποια χαρτόκουτα…

Το trikalanews.gr ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την  κ. Βαλεντίνα Διαμαντή, μάχιμη φιλόζωη – η οποία διατηρεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων και καθημερινά με θυσία, έξοδα και πολύ κόπο, φροντίζει δεκάδες σκυλιά με την βοήθεια άλλων φιλόζωων – και ζήτησε να τοποθετηθεί επί του θέματος των αδέσποτων στην πόλη των Τρικάλων.

«Τα ζώα πληρώνουν την ανευθυνότητα των ανθρώπων για αυτό και έχουμε τόσα αδέσποτα. Τα αδέσποτα είναι εγκαταλελειμμένα ζώα.

Είναι πάρα πολλά τα εγκαταλελειμμένα ζώα στα Τρίκαλα. Στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, δυστυχώς, αφήνουν συχνά σκυλάκια. Επιβιώνουν ελάχιστα από αυτά, όταν κάποιο μόνο από αυτά σταθεί τυχερό και κάποιος φιλόζωος ή κάποιος ευγενικός άνθρωπος το λυπηθεί και το πάρει στην αυλή ή το σπίτι του.

Τα περισσότερα μεγαλώνουν στο πάρκο και όταν αυξάνεται το μέγεθός τους, μετά τους 5 μήνες,  ο κόσμος τα φοβάται, αυτά έχουν μάθει από την εγκατάλειψη να φοβούνται τον κόσμο, και τότε κάποιος τους ρίχνει μια φόλα και πεθαίνουν. Αυτή είναι η ιστορία» λέει η κ. Β. Διαμαντή.

•    Ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα η διαχείριση των εγκαταλελειμμένων ζώων

Ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα, αποτελεί η διαχείριση των εγκαταλελειμμένων ζώων, για τα οποία,  ο Δήμος, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

‘Όποιος ενδιαφέρεται να πάρει κάποιο από τα κουτάβια που βρίσκονται στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, μπορεί να τηλεφωνήσει στον αριθμό 24310/ 27361, ώστε να πάρει χρήσιμες πληροφορίες για τα κουτάβια και τον εμβολιασμό τους.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή