Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μνήμη Ολοκαυτώματος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων

Η κεντρική εκδήλωση του τριημέρου μνήμης του Ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων παρουσία εκπροσώπων και μελών των ισραηλιτικών κοινοτήτων στη χώρα μας, καθώς και οι πρέσβεις  των χωρών-μελών της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA).

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς από τους κ.κ. Ευστάθιο Λιανό – Λιάντη (Επικεφαλής Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA), Δαυίδ Σαλτιέλ (Πρόεδρο ΚΙΣΕ), Σαμουήλ Μάτσα (Πρόεδρο ΕΜΕ), Ιακώβ Βενουζίου (Πρόεδρο Ι.Κ. Τρικάλων), παρουσίαση από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και κεντρική ομιλία από τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras με θέμα «Θυμόμαστε το Ολοκαύτωμα για να υπερασπιστούμε τη Μνήμη».

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ: «Φιλιά εις τα Παιδιά» του συμπολίτη κ. Βασίλη Λουλέ, με εισαγωγικά σχόλια του σκηνοθέτη.
Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία με ορχήστρα λαϊκής μουσικής του Δήμου Τρικκαίων.  

Φέτος, τα Τρίκαλα, ως η πόλη που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του IHRA, και η Ισραηλιτική Κοινότητα θα προβάλλουν την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και τις ρίζες της, παρουσιάζοντας παράλληλα το έργο αναστήλωσης της ιστορικής Συναγωγής Καλ Καδός Γιαβανίμ, η οποία διασώζεται χάρη στις δωρεές ομοθρήσκων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στην χορηγία της Γερμανίας».

Να σημειωθεί ότι στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων λειτουργεί έκθεση με θέμα «Το Γερμανικό ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπίρκεναου», του Κρατικού Μουσείου του Άουσβιτς, με την επιμέλεια της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή