Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα παιδιά στα Τρίκαλα ζωγραφίζουν για την ειρήνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για την διεθνή ύφεση και ειρήνη, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών δημοτικών σχολείων της περιοχής εμπνευσμένων από τις καταστάσεις που βιώνει ο σημερινός κόσμος.

Στην τρέχουσα περίοδο η πρωτοβουλία, απευθυνόμενη όπως και τα προηγούμενα χρόνια προς Εκπαιδευτικούς, Γονείς και μαθητές έχει τίτλο «Να σκέφτεσαι τους άλλους».

Η ιδέα βασίζεται στο ποίημα του Παλαιστινίου αγωνιστή ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008), ο οποίος θεωρείται Εθνικός Ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Άραβες ποιητές.
Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων επικοινώνησε με όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής ζητώντας από τους δασκάλους να ενημερώσουν τα παιδιά ώστε να εκφράσουν ελεύθερα τον δικό τους πολύχρωμο κόσμο σε έργα ζωγραφικής.

Όσα έργα συγκεντρωθούν θα εκτεθούν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 το απόγευμα με την συμμετοχή της Εμψυχώτριας Βάγιας Γουλοπούλου και του Συγκροτήματος δημοτικών χορών του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Φαφούλια.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή