Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Πρόσωπα της Καλοκαιρινής Εκδήλωσης της Τέρψις την Παρασκευή 21 Ιουνίου

Η Ακαδημία Χορού Τέρψις διοργανώνει την Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωσή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00.
 
Φέτος, η Ακαδημία Τέρψις παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το έργο «Ο Μάγος του Οζ» (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λάιμαν Φρανκ Μπάουμ).

Ο Μάγος του Οζ αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1900. Η μικρή Ντόροθι βρίσκεται ξαφνικά σε μια μαγική χώρα, όπου την έχει παρασύρει ένας φοβερός ανεμοστρόβιλος. Προσπαθώντας να γυρίσει στο σπίτι της συναντάει διαδοχικά το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι και έπειτα από πολλές περιπέτειες φτάνουν στη χώρα που κυβερνάει ο τρομερός Μάγος του Οζ.

Στη συγκεκριμένη παράσταση θα παρακολουθήσετε ένα μίγμα πρόζας και βέβαια χορού, μπλεγμένα μεταξύ τους με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας έτσι μία ατμόσφαιρα ονειρική, βγαλμένη από παραμύθι. Το χορευτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει ρυθμούς Latin, Hip-Hop, Oriental, Salsa, Bachata, Σύγχρονο, Zumba και Παραδοσιακούς Χορούς.

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη, ενώ θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βάγια Γουλοπούλου, Λίνα Μαργώνη και Βίκυ Φαγκρίδα!!!

Η Βίκυ Ιακωβάκη είναι ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αλλά σύντομα την κέρδισε ο χώρος του θεάτρου. Μετά τις σπουδές της στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων ως ηθοποιός. Παράλληλα, διδάσκει θεατρική αγωγή στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Τρικκαίων ως θεατροπαιδαγωγός. Πιστεύει ότι η ζωή είναι ένα μαγικό παραμύθι, όπου όλοι αξίζουμε λίγη από τη μαγική χρυσόσκονη, αρκεί να αφήσουμε την κόκκινη κλωστή να μας παρασύρει στη μαγική της πορεία… Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στην πόλη των Τρικάλων, όπως και στην περυσινή καλοκαιρινή εκδήλωση της Ακαδημίας μας, καθώς και σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων.
 
Η Βάγια Γουλοπούλου γεννήθηκε στα Τρίκαλα και σπούδασε Νοσηλευτική στην Θεσσαλονίκη. Από μικρή λάτρευε το θέατρο και στα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της σχολής "ΜΟΡΦΕΣ" όπου ανέβαζαν παραστάσεις στην συμπρωτεύουσα. Επιστρέφοντας στα Τρίκαλα ενσωματώθηκε στην θεατρική ομάδα του Αλέξη Μίγκα και συμμετείχε στις τοπικές παραστάσεις που ανέβαζε ο σκηνοθέτης με την ομάδα του. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού από τον δάσκαλο Λάκη Κουρετζη. Αργότερα ασχολήθηκε και η ίδια ως εμψυχώτρια διδάσκοντας θεατρικό παιχνίδι στο σύλλογο Δενδροχωριου και Πύργου Τρικάλων, δίνοντας θεατρικές παραστάσεις με τα παιδιά του εργαστηρίου σε δική της σκηνοθεσία. Επίσης τα τελευταία 10 χρόνια είναι ανιματέρ – κλόουν σε παιδικές εκδηλώσεις εντός και εκτός νομού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κατασκευής κούκλας στο θεατρικό εργαστήρι "Επί Σταγών" Καλαμπάκας και έχει παίξει κουκλοθέατρο με την καλλιτεχνική ομάδα "ΆΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ". Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε παραστάσεις παντομίμας και θέατρο δρόμου, καθώς και στον Μύλο των Ξωτικών.
 
Η Λίνα Μαργώνη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε Θεατρολογία και Δραματική Σχολή Βεάκη, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος τον κόσμο του θεάτρου αλλά και τον κόσμο γύρω της. Τα παιδιά, τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και η εμψύχωση ομάδων, είναι το μέσο για να ομορφύνει ο κόσμος. Αγαπημένη της φράση: «Πάμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε!». Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως: στην Παιδική Διαδραστική Παράσταση "Και οι Τοίχοι έχουν Αφτιά" σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπάστα, "Γυάλινος Κόσμος" σε σκηνοθεσία Βασίλη Νανάκη. Επίσης, είναι δασκάλα θεατρικής αγωγής σε δημοτικό σχολείο, ανιματέρ σε παιδικές εκδηλώσεις ως Λίνα Καραμελίνα και έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις βιβλίων. Στο παρελθόν είχε προσωπική συμμετοχή στη διοργάνωση και διαχείριση του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και συμμετείχε στη διοργάνωση και διαχείριση σεμιναρίων τέχνης στο Μικρό Πολυτεχνείο.
 
Η Βίκυ Φαγκρίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εδώ και χρόνια ζει στα Τρίκαλα και είναι παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής σε παιδικό σταθμό του Δήμου Μετεώρων. Από τα παιδικά της χρόνια έκανε μαθήματα θεάτρου δίπλα στις σπουδαίες θεατροπαιδαγωγούς – ηθοποιούς Χρύσα Σπηλιώτη και Ανέτα Παπαθανασίου. Έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά χωρίς την συγκατάθεση των γονιών της, το όνειρο γρήγορα έσβησε. Ωστόσο η αγάπη της για τα παιδιά και το θέατρο την έκαναν να τα συνδυάσει και τα δύο. Παρακολούθησε εν συνεχεία, μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού από τον Λάκη Κουρετζή, καθώς επίσης και κατασκευή και εμψύχωση κούκλας στην σχολή Performance Αrt της Μαιρηβή Γεωργιάδου. Παράλληλα, είναι ανιματέρ – εμψυχώτρια σε κάθε είδους παιδικές εκδηλώσεις. Γράφει στίχους για τραγούδια και παιδικά θεατρικά. Συμμετείχε με ρόλους σε δύο παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου «Επι Σταγών». Τα τελευταία χρόνια με την καλλιτεχνική ομάδα «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» έχει ανεβάσει παραστάσεις κουκλοθέατρου με κατασκευή και χρήση κούκλας και θέατρο δρόμου-παντομίμας. Επίσης, συμμετέχει σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων με ενεργό θεατροπαιδαγωγικο ρόλο. Αγαπημένη της φράση: «Η ΑΓΑΠΗ όλα τα μπορεί».
 
Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς που στηρίζουν καθοριστικά τη φετινή προσπάθεια!!!
 
Χρυσός Χορηγός
Κουφώματα Αλουμινίου Γρατσάνης
 
Μέγας Χορηγός
Baila (Είδη Χορού)
Κρεοπωλεία Καλλιάγρας
 
Μεγάλοι Υποστηρικτές
Agro Αναπτυξιακή Μοράκης
Δαλαμάγκας (Υδρευση, Θερμανση, Κλιματισμός, Φυσικό Αέριο)
Ζαρογιάννη Delicatessen
 
Υποστηρικτές
Fleurs (Flower Creations), Junior Toys (Παιδικά Παιχνίδια), Καρατάσιος (Τελετές), Καριώτης (Ξηροί Καρποί, Υπερτροφές κ.α.), Κατώγι (Ταβέρνα), Κόκκινη Σβούρα (Gastro Pub), Kontotoli (Hair Gallery), Ληθαίον Hotel, Loop Cafe, Personal Studio Miha Bodytec (Άννης Κομνηνής 1-3), Μπυρολόγος (Κάβα Μπύρας), Νάρκισσος (Καφέ/Ζαχαροπλαστείο), Τσιακούμης (Επιδιορθώσεις Υποδημάτων), Urban Print, Fortress Café (Πολυχώρος Βυζαντινού Κάστρου)
 
Χορηγοί
AKtive Systems (Εμπόριο & Service Υπολογιστών – Αναλώσιμα), Άσσος (Ταχυφαγείο), Βενδίστας (Οπτικά), Bitter Sweet Cocktail Bar, Γιαννακάκης (Τέντες), Cook Shop (Κουζινικά), Da Vinci (Ιταλικό Εστιατόριο), Διαλεχτό (Αρτοποιεία), Διαχρονικό (Ταβέρνα), Diverso (Καφετέρια), Grill House (Ταχυφαγείο), Home's (Φυσικοί Χυμοί), Καπερώνης (Σχολή Οδηγών), Kids Plan City (Παιχνίδια), Κολίτσας (Κέντρο Δασικών Προϊόντων), Κουκουράβα (Ακουστικά Βαρηκοϊας), Κρέσσου (Πόμολα, Κουρτινόξυλα, Κλειδαριές, Σιδηρικά), Λαδοφάναρο (Ταβερνείο), Λαμπρίδης (Βιβλιοπωλείο), Mr.Baker  (Άρτος, Γλυκό, Καφές), Παπαθανασίου (Συνεργείο), Πείνασες Έφαγες (Σουβλατζίδικο), Pink Studios (Στούντιο Μουσικής Παραγωγής), Πλεσιώτης (Ζαχαροπλαστείο), Rainbow (Street Food), Της Κακομοίρας (Σουβλατζίδικο), The New Green (Healthy Eatery), Τσαρούχα (Αγγλικά-Γαλλικά), Τσιάρας (Glass Constructions), Τσίνας (Κάβα), Vesper (Καφετέρια – Εστιατόριο), Ty-Koz (Creperie), Φαν (Fast Food), Φωτίου – Cash & Carry
 
Γενική είσοδος: 3€.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή