Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα πρώτα βήματα για το Δίκτυο Δήμων περιοχής Πίνδου

Συνεδρίασε το Δ. Σ. της ΑΜΚΕ «Δίκτυο Δήμων περιοχής Πίνδου» στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Αργιθέας.
Στην συνεδρίαση, συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας (Πρόεδρος), Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης (Αντιπρόεδρος), Πύλης Κώστας Μαράβας (Εκτελεστικός Σύμβουλος), Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, Λίμνης Πλαστήρα Δημήτριος Τσιαντής, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας Νικόλαος Χούτας, ο Εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος Βασίλειος Τσιτσιρίγκος, του ΚΕΝΑΚΑΠ Βάϊος Κουτής και του ΚΔιΒΜ2 «Σταγών» Χρήστος Γκρέκος.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε στην αρχή η κατάθεση του μετοχικού κεφαλαίου από τους Εταίρους ώστε ο Φορέας να ξεκινήσει την λειτουργία του. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν οι Κανονισμοί λειτουργίας και διαχείρισης του Φορέα, στους οποίους θα στηριχθεί η λειτουργία του. Ακολούθως συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν λειτουργικά θέματα, όπως η λογιστική υποστήριξη της και η δημιουργία ιστοσελίδας.
Το Δ.Σ., αποδέχθηκε την πρόταση του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου, του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την δημιουργία Κέντρου Συντονισμού υποστήριξης των παραγωγικών συστημάτων των περιοχών υψηλής φυσικής αξίας της Πίνδου. 
Επίσης αποφασίσθηκε η διερεύνηση συμμετοχής του Φορέα σε διατοπικές δράσεις των προγραμμάτων Leader, που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασής του.
Τέλος αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δικτύου στο συνέδριο για τους ορεινούς όγκους, που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Κόνιτσα.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή