Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Τρίκαλα μαθαίνουν Λακρός

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για τα Τρίκαλα και συνολικότερα για τη χώρα, η διαδικασία γνωριμίας για το άθλημα Λακρός (lacross). Επί 4 ημέρες, δεκάδες τρικαλινές στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ και σε γήπεδο του Δήμου Τρικκαίων, έμαθαν τα μυστικά ενός από τα πλέον συναρπαστικά αθλήματα της αμερικανικής ηπείρου.

Η, με συγγενική σχέση με τα Τρίκαλα, Κάθυ Σαμαρά και η κόρη της, Στέφι Σαμαρά, επέβλεψαν τον τρόπο ανάπτυξης και διδιασκαλίας. Η πρώτη, ως πρόεδρος της Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός των ΗΠΑ και τ. αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικών. Η δεύτερη, ως τέως αθλήτρια και νυν προπονήτρια, δίδαξε το άθλημα, τεχνικές, τα μυστικά του. Στόχος, όπως ανέφεραν στη σημερινή τους επίσκεψη στον Δήμαρχο Τρικκαίων, να οργανωθεί το άθλημα, αλλά και εθνική ομάδα γυναικών Λακρός για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συνεχάρη τις δύο αμερικανίδες για το ενδιαφέρον τους, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει ενεργά τον αθλητισμό. Η κ. Κάθυ Σαμαρά ευχαρίστησε τον κ. Παπαστεργίου για τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του αθλήματος, με την παρούσα αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Εφη λεβέντη να σημειώνει τα θετικά του ανακαινισμένου γη0έδου της Κρηνίτσας, όπου πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις και αγώνες.

Μάλιστα στους αγώνες μετείχαν και τμήματα των γυναικείων τμημάτων της ομάδας ποδοσφαίρου των Τρικάλων, που μόλις επανήλθε στην Α Εθνική. Το άθλημα του Λακρός εξάλλου έχει πλήθος οπαδών από το γυναικείο ποδόσφαιρο, ενώ είναι και εξαιρετικά συναρπαστικό.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στις 4 συναντήσεις στα Τρίκαλα, μετείχαν, εκτός από τις δεκάδες κοπέλες που παρακολουθούν το summer school της ΣΕΦΑΑ, και προπονητές που ενδιαφέρονται να προωθήσουν το άθλημα.

Η νέα, επόμενη συνάντηση για τη διάδοση του αθλήματος, όπως τόνισε η αρμόδια για τη Θεσσαλία, κ. Μαρία Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή