Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού και συγκεκριμένα την Μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματος από τα νησιά Στροφάδες στη Ζάκυνθο, που συνέβη το 1717, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις Καρυές Τρικάλων.
Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό φυλλάσεται η Ιερά Εικόνα και η Ιερά Εμβάδα του Αγίου Διονυσίου, τα οποία μετέφερε στην πόλη των Τρικάλων απο το Νησί της Ζακύνθου, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως π. Χρύσανθος Κλάδης στις 16 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και εορτάζεται φέτος για πρώτη φορά.
 
Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ενώ την Πέμπτη το πρωί η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
 
Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία ακολούθησε η Ιερά Λιτανεία στους δρόμους του χωριού στην οποία προεξήρχε ο κ. Χρυσόστομος.
 
Έπειτα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέστηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και διαβάστηκε το ύψωμα του Αγίου, ενώ ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην μεγάλη Καρδιά και Αγάπη που είχε ο Άγιος Διονύσιος και μεταξύ άλλων ανέφερε «Εμείς οι χριστιανοί είμαστε με τον Σταυρό στο χέρι και με το δηλητήριο στο στόμα.

Δυστυχώς, έχουμε μια δηλητηριασμένη καρδιά. Κρατούμε βέβαια τον Σταυρό στο χέρι για να φαινόμαστε ότι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν ξέρουμε να συγχωρούμε, είμαστε γεμάτοι απο εγωισμό, είμαστε γεμάτοι απο αμφιβολίες και κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα».

 
Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος, ανέφερε ότι «η ζωή μας θα πρέπει να διακατέχεται απο πίστη, καλοσύνη, αγάπη, σεβασμό, σοφία, ελπίδα και παρηγοριά τα οποία μας τα προσέφεραν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας».
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή