Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα υγρά-καυτά ηλιοβασιλέματα των Τρικάλων εντυπωσίασαν τους Καλιφορνέζους

Την υγρή και πηχτή ζέστη που επικρατεί στα Τρίκαλα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού κατά τις ώρες του ηλιοβασιλέματος, σχολίασε μια χορωδός της Αμερικανικής Χορωδίας «I Cantori di Carmel», που βρέθηκε στην πόλη και έδωσε μια εξαιρετική συναυλία μαζί με την Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο Κουρσούμ Τζαμί.

Προηγουμένως, δηλαδή, πριν η Αμερικανική Χορωδία ανέβει στην σκηνή, κατά την διάρκεια που παρουσίαζε το πρόγραμμά της η Χορωδία των Τρικάλων, χορωδοί και μαέστρος της  «I Cantori di Carmel», – αν και η έδρα τους βρίσκεται στην περιοχή της  Καλιφόρνια, οπότε γνωρίζουν από ήλιο και ζέστη –  προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δροσιστούν. Οι γυναίκες κρατούσαν και ανέμιζαν βεντάλιες, οι άντρες κρατούσαν και ανέμιζαν χαρτιά και το ενημερωτικό φυλλάδιο που είχαν στα χέρια τους για το Κουρσούμ Τζαμί και σκούπιζαν τον ιδρώτα από τα μέτωπά τους.

Διαφορετική η ζέστη των ακτών της Καλιφόρνια, από την…  ζέστα του κάμπου της Θεσσαλίας.

Άξιο να σημειωθεί, είναι, ότι η συναυλία άρχισε στις 8.00  μ.μ. και τελείωσε μετά τις 9.00 μ.μ.,  δηλαδή συντελέστηκε κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος εκείνης της μέρας, το οποίο είδαν και ένιωσαν από τα παράθυρα του Κουρσούμ Τζαμιού οι μαέστροι και τα μέλη της Αμερικανικής Χορωδίας, και … αισθάνθηκαν, αφενός ευχάριστα που απόλαυσαν την μοναδική ομορφιά των χρωμάτων του ουρανού που έπαιρνε στο λιόγερμα πάνω από την πόλη των Τρικάλων, από το γεγονός της παράλληλης συνύπαρξης βροχής έξω από την πόλη, αφετέρου αισθάνθηκαν δυσάρεστα γιατί «πνίγηκαν» από την κάψα εκείνου του υγρού και ζεστού ηλιοβασιλέματος.
 

  • Δυο οι μαέστροι στην Καλιφορνέζικη Χορωδία

Τελικά η Αμερικανική Χορωδία, παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα με δυο μαέστρους και όχι έναν. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος της, ο μαέστρος της  Cyril Deaconoff, αποχώρησε, δίνοντας την θέση του στην κορυφαία χορωδό Suzan Mehra, για να διευθύνει την Χορωδία.

Και η διεύθυνσή της – σε μουσικά κομμάτια σύγχρονων συνθετών και σπιρίτσουαλς (Αφρο-αμερικάνικα τραγούδια με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο) –   ήταν ομολογουμένως, εφάμιλλη του πρώτου μαέστρου της χορωδίας.

Η άριστη χορωδός και μαέστρος, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, πριν η Χορωδία ερμηνεύσει κάθε τραγούδι, συνέχισε την τακτική του πρώτου μαέστρου, δηλαδή, προλόγιζε κι εκείνη το μουσικό κομμάτι, δίνοντας στοιχεία για την εποχή που γράφτηκε, τον συνθέτη, την χώρα καταγωγής του καθώς και τον τίτλο του τραγουδιού.
 

  • Όταν τα Τρίκαλα έγιναν… Αυστραλία και τα χρώματα άρχισαν να… πετούν!

«Και τώρα, θα σας πούμε ένα τραγούδι για τα καυτά ηλιοβασιλέματα. Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Hot Sunsets» (Καυτά Ηλιοβασιλέματα). Ο συνθέτης του είναι Αυστραλός και τα καυτά ηλιοβασιλέματα της Αυστραλίας, φαίνεται να μοιάζουν με αυτά των Τρικάλων», είπε η Suzan Mehra.

Ακολούθως, η Χορωδία ερμήνευσε υπέροχα τα «Καυτά Ηλιοβασιλέματα», με ένταση, ακρίβεια και εγκατάλειψη των επίγειων – παρακολουθώντας τα πρόσωπα των μελών  και της μαέστρου, διέκρινες ότι το μόνο που επιζητούσαν ήταν η τελειότητα στην ερμηνεία τους – μια ένταση, ακρίβεια και συντονισμόπου ώθησε  την αίσθηση του κοινού να πετάξει στα ύψη των υγρών και καυτών ηλιοβασιλεμάτων της Αυστραλίας και αυτομάτως να επιστρέψει πίσω, στα λιογέρματα της πόλης των Τρικάλων κατά τον μήνα Ιούνιο. Τον μήνα που λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας της μέρας, χαρίζει τα πιο μακρόσυρτα ηλιοβασιλέματα.

Το έχουμε σημειώσει ξανά, η μουσική δεν γράφεται μόνο για να ακούγεται, αλλά και για να «βλέπεται». Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει εκείνος που την ερμηνεύει κι εκείνος που την ακούει, να βρεθούν σε σύγκλιση, να μπορέσουν δηλαδή να «συνομιλήσουν», κάτι που την Τετάρτη το βράδυ, μπόρεσε και έκανε με το κοινό  των Τρικάλων η Χορωδία «I Cantori di Carmel».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή