Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ταξίδι στην Ασπροκκλησιά για την Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Την Παρασκευή 12 Μαΐου η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ταξίδεψε στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησιάς με τον κύριο 2Π της ActionAid, που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη.

Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βίντεο με τα ταξίδια του 2Π σε όλο τον κόσμο και ανακάλυψαν τα αντικείμενα που κρύβει η βαλίτσα, τα οποία συνδέονται με βασικά κοινωνικά θέματα. Σταθήκαμε στο ταξίδι του 2Π στην Κένυα και συζητήσαμε το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει αυτή η όμορφη χώρα. Στη συνέχεια, τα παιδιά κατέγραψαν σε φύλλο εργασίας δραστηριότητες στις οποίες σπαταλάμε πολύ νερό και βρήκαν τρόπους εξοικονόμησης του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Κατόπιν, χωρίστηκαν σε 5 ομάδες, με την κάθε ομάδα να αντιπροσωπεύει μια Ήπειρο, παίρνοντας και τις αντίστοιχες ποσότητες νερού με βάση τον πληθυσμό. Φυσικά, όλα τα παιδιά προβληματίστηκαν γιατί η Αφρική πήρε τόσο λίγο νερό! Έτσι, συμφώνησαν ότι πρέπει να κάνουν οικονομία και να δώσουν περισσότερο νερό στην Αφρική, που το έχει τόσο ανάγκη! Τέλος, έφτιαξαν ένα τεράστιο κολάζ γράφοντας τα δικά τους μηνύματα για το περιβάλλον!

Ευχαριστούμε το Νηπιαγωγείο Ασπροκκλησιάς για τη συνεργασία!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή