Τεχνολογία και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαστεργίου – Πρέσβη Ισραήλ

«Δύο συν ένα» βασικά ζητήματα και πεδία πρόσφορα για συνεργασία, ήταν η ουσία της επίσκεψης στα Τρίκαλα, του Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Yossi Amrani.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού κράτους στο Δημαρχείο Τρικκαίων την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Η συζήτηση, στο φόντο των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και δεύτερου ολικού λοκντάουν στο Ισραήλ, αφορούσε αρχικώς στα μέτρα αντιμετώπισης για την προστασία των πολιτών.

Ιδιαίτερης σημασίας η διαπίστωση του κ. Amrani από την ισραηλινή εμπειρία, για τον σημαντικό ρόλο των Δημάρχων και των τοπικών Συμβουλίων, στην ενημέρωση των πολιτών και στην επιτυχία των μέτρων.

Ακολούθως η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα τεχνολογίας. Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων, η εμπειρία από το SmartTrikalaκαι οι ειδικότερες δράσεις, σε συνδυασμό με την εμπειρία εταιριών τεχνολογίας από το Ισραήλ, αποτέλεσαν πεδίο, στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ουσιαστική συνεργασία. 

Ο Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Amrani στοcontrolroom του SmartTrikala, με εμπεριστατωμένη ανάλυση των δράσεων από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Γ. Χρυσόμαλλο.

Ακόμη ένα πεδίο, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστική συνεργασία, είναι αυτό του τουρισμού. Η πόλη των Τρικάλων ειδικότερα και ο νομός γενικότερα, αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για τους Ισραηλινούς τουρίστες, με προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης, σε μια περιοχή με πλήθος αξιοθέατων, μνημείων, εκδηλώσεων, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Amrani στη συνέχεια δέχθηκε δώρα φιλοξενίας από τον κ. Παπαστεργίου και αμφότεροι κατευθύνθηκαν στο μνημείο των 139 τρικαλινών Εβραίων – θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά και στη Συναγωγή, που έχει αναστηλωθεί με τη συνδρομή του Γερμανικού Κράτους και την ενεργή στήριξη του Γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη είναι η δεύτερη Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στα Τρίκαλα. Προηγήθηκε, ακριβώς τρία χρόνια πριν, η επίσκεψη της τότε Πρέσβειρας κ. IritBen-Abba.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων ήταν, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας, ο αντιπρόεδρος του ευω4ωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και πρ. αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Τ. Κατσιάνης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων       ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή