ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας: «Άμεσα η κατάργηση του συστήματος χρονικής προτεραιότητας»

Με αφορμή την εξέλιξη της υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, κ. Νίκος Παπαγεωργίου σημειώνει τα εξής:

«Χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά για να εξαντληθούν τα διαθέσιμα κονδύλια του “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” για την Περιφέρεια Θεσσαλίας -χρονικό διάστημα εξαιρετικά σύντομο, που οδήγησαν και τους Θεσσαλούς μηχανικούς στο να επιδοθούν σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου, με αμφίβολα αποτελέσματα για όλη τη σκληρή εργασία που έχει προηγηθεί.

Δεν είναι συνετό, εκ μέρους της Πολιτείας, να επιβάλλει να χωρέσουν χιλιάδες ώρες εργασίας επιστημόνων μέσα σε ένα εικοσάλεπτο.

Με λύπη μας επισημαίνουμε ότι τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα και για την περιφέρειά μας -σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υποβλήθηκαν περί τις 8.000 αιτήσεις προτάσεων, γεγονός που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλία, ενώ εγκρίθηκαν λίγες περισσότερες από 3.500 προτάσεις, δηλαδή λιγότερες από τις μισές που υποβλήθηκαν.

Η κατάργηση του κριτηρίου της χρονικής προτεραιότητας και η αντικατάστασή του με ένα σύστημα μοριοδότησης, δεν είναι απλώς αναγκαία, είναι επιβεβλημένη, ώστε να αρθούν οι αδικίες που έχουν δημιουργηθεί και στον τρέχοντα, αλλά και στους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος.

Σύντομα, το ΤΕΕ θα καταθέσει εκ νέου τις προτάσεις του προς το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ εκτιμούμε το γεγονός πως λαμβάνουμε θετικά μηνύματα, ως προς τις απαιτούμενες αλλαγές, από την ηγεσία του ΥΠΕΝ. Η Πολιτεία θα πρέπει να συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους στον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων του νέου προγράμματος, με γνώμονα πρωτίστως τις ανάγκες των τελικών ωφελουμένων και της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή