Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΤΕΕ Τρικάλων: Δεν αναγνωρίζουν την εκπροσώπησή τους στο e-trikala από τον Γ. Μητσιούλη

Ο οργανισμός ζητά να συμμετέχει στα ΔΣ των δημοτικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΥΑΤ 

 

Τον προβληματισμό αλλά και την αντίδραση της ΝΕ ΤΕΕ Τρικάλων προκάλεσε ο ορισμός εκπροσώπων στο ΔΣ της e-trikala. Όπως αναφέρει σε επίσημη επιστολή ο πρόεδρος του ΤΕΕ Απόστολος Μπαταβάνης καθώς και σε δηλώσεις του στο Trikalanews.gr, αρχικά ζητήθηκε από τον οργανισμό να ορίσει εκπροσώπους, πράγμα που έγινε και μάλιστα με γνωστοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο. Έγγραφο που φαίνεται ότι αγνοήθηκε με αποτέλεσμα να οριστούν εκπρόσωποι άλλοι επαγγελματίες του κλάδου από αυτούς που επισήμως είχε αποφασίσει το ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων όπως είχε φιλοξενηθεί και σε ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, εκπρόσωπος του ΤΕΕ Τρικάλων ορίστηκε ο Γιώργος Μητσιούλης (με αναπληρωτή τον Γ. Κάκια).

Σε αντίθεση με την απόφαση του ΤΕΕ που είχε ορίσει ως εκπροσώπους τον ίδιο τον πρόεδρο Απ. Μπαταβάνη καθώς και ως αναπληρωματικό μέλος τον Ευάγγελο Ζαφείρη. Το θέμα, σε πολιτικό επίπεδο ανέδειξε και μέσα από παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μηχανικός στο επάγγελμα κ. Ηλίας Καραγεώργος, και ακολούθησε επίσημη θέση της Ν.Ε. ΤΕΕ  Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του κ. Μητσιούλη στο ΔΣ της e-Trikala δεν αναγνωρίζεται ως εκπροσώπηση του επαγγελματικού οργανισμού.

Το θέμα που προκύπτει είναι αρκετά σοβαρό όχι μόνο επί της διαδικασίας αλλά και γενικότερα ως ένα ζήτημα αποκλεισμού ενός κλάδου που ενεργοποιήθηκε στο έπακρο λόγω των πλημμυρών. Όπως επισημαίνει στο Trikalanews.gr και ο πρόεδρος κ. Απόστολος Μπαταβάνης, το ΤΕΕ εκπροσωπείται ούτε καν στη ΔΕΥΑΤ τη στιγμή που αποτελεί ένα επίσημο θεσμικό όργανο που θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα γνωμοδοτικά και πρακτικά στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΤΕΕ Τρικάλων σχετικά με το ζήτημα:

 

“Στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων μηχανικών αλλά και των Τρικαλινών πολιτών για την εκπροσώπηση του ΤΕΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ – e-Trikala Α.Ε. για την περίοδο θητείας 2024-2029 γίνονται γνωστά τα κάτωθι:

 

  • Η Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων έλαβε το υπ’αριθμ. 01/09-01-2024 έγγραφο με το οποίο η e-Trikala μας καλούσε να ορίσουμε τακτικό και αναπληρωματικό μέλος για την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της e-Trikala Α.Ε. για την περίοδο θητείας 2024-2029.
  • Με το υπ’αριθμ. 01/12-01-2024 η Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων έπειτα από συνεδρίαση έστειλε απαντητικό έγγραφο στην e-Trikala Α.Ε. με το οποίο όριζε τα 2 μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) που θα εκπροσωπούσαν το ΤΕΕ στο στο Δ.Σ. της e-Trikala Α.Ε. για την περίοδο θητείας 2024-2029.
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/01/2024 προτάθηκαν ως εκπρόσωποι ΤΕΕ στο Δ.Σ. της e-Trikala Α.Ε., μηχανικοί που δεν έχουν προκύψει από έγγραφο του επίσημου οργάνου του φορέα που είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων.
  • Ως εκ τούτου το ΤΕΕ, ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και επίσημος εκπρόσωπος όλων των διπλωματούχων μηχανικών δεν εκπροσωπείται μέχρι νεωτέρας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ – e-Trikala Α.Ε. για την περίοδο θητείας 2024-2029.

 

Συνοψίζοντας, επισημαίνουμε ότι παραμένουμε, όπως πάντα, στη διάθεση των αρμόδιων φορέων
για οποιαδήποτε τεχνική συνεισφορά με απώτερο σκοπό το όφελος των πολιτών.

 Εκ της Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων” 

 

 

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή