Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΤΕΦΑΑ πρώτα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού προγράμματος TeamUp

Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TeamUp «Βελτίωση της πρόσβασης ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό» που στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στην παροχή ίσων ευκαιριών σε άτομα  με νοητική αναπηρία μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στον αθλητισμό.

Το πρώτο πακέτο εργασίας του προγράμματος ολοκληρώθηκε και είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.easpd.eu/en/content/teamup. Το υλικό αυτό περιλαμβάνει το Εργαλείο Χαρτογράφησης της Κοινότητας που βοηθά στην αναγνώριση και στην ενδυνάμωση των σχέσεων των εταίρων του προγράμματος με τους τοπικούς οργανισμούς και φορείς (π.χ. αθλητικοί φορείς και συλλόγους, σχολεία, πολιτικοί παράγοντες και φορείς, σύλλογοι γονέων, πάροχοι υπηρεσιών) που ασχολούνται με τα άτομα με νοητική αναπηρία. Μέσω του εργαλείου αυτού εντοπίζεται και καταγράφεται το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα καθώς και τι επιπλέον χρειάζεται να γίνει προκειμένου να βελτιωθεί η πλήρης πρόσβαση των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό. Παράλληλα, εντοπίζονται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία καθώς και οι ανάγκες σε επίπεδο κοινότητας και ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ φορέων και οργανισμών για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό.

Το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί το δεύτερο πακέτο εργασίας του προγράμματος που περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού με στρατηγικές για την διευκόλυνση της πρόσβασης στον αθλητισμό και της ενσωμάτωσης ατόμων με νοητική αναπηρία, οδηγίες για την εξατομικευμένη προσέγγιση της άθλησής τους, οδηγίες και κατευθύνσεις οργάνωσης αθλητικών γεγονότων καθώς και υλικό για την εκπαίδευση ατόμων που ασχολούνται με άτομα με νοητική αναπηρία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Παρόχων Υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) (Βέλγιο) που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, το ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και οι οργανισμοί  Fundacion Espurna (Ισπανία), Experienta Multisport (Ρουμανία) και Health Life Academy (Κροατία).

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος για το ΤΕΦΑΑ είναι ο καθηγητής Μάριος Γούδας και συμμετέχουν ο Επίκουρος Καθηγητής Δημήτριος Κοκαρίδας και το μέλος εδικού εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος, Αθανάσιος Κολοβελώνης.

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή