Τέλείωσαν τα τεστ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

7 Nov 2020 Λάρισα

Απίστευτο και όμως έγινε. Η σύμβαση, που είχε υπογράψει το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου ο Οργανισμός να καλύπτει τις δαπάνες για τα τεστ κορονοϊού, έληξε πριν έναν και πλέον μήνα και δεν ανανεώθηκε μέχρι σήμερα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και χθες το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού να διενεργεί ελέγχους για όλη τη Θεσσαλία με ίδιους πόρους. Από σήμερα όμως αυτή η διαδικασία λαμβάνει τέλος.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να υπογραφεί η νέα σύμβαση και να καλυφτεί το εργαστήριο με νέα αντιδραστήρια, τα δείγματα των ύποπτων κρουσμάτων που αποστέλλονται από το Νοσοκομείο Βόλου προς τη Λάρισα, πλέον θα εξετάζονται από τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως για την καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων, μεσούσης της έξαρσης της πανδημίας.

Επιπροσθέτως, εξαιτίας αυτής της εμπλοκής για τις επόμενες μέρες σταματά η επίσημη ενημέρωση από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον COVID-19.

«Μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα με τον ΕΟΔΥ και αφού τα δείγματα πλέον δεν θα εξετάζονται στη Λάρισα, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώνουμε τα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων ανά 24ωρο. Ούτε μπορούμε να συγκεντρώνουμε διάσπαρτα στοιχεία από εδώ και εκεί, διότι αυτό θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες και στην κάθε τοπική κοινωνία», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ερωτηθείς για την εμπλοκή που προέκυψε.

Μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα η επίσημη ενημέρωση σταματά και στις τέσσερις θεσσαλικές πόλεις. «Από τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ δεν ανανέωσε τη σύμβασή του με την πανεπιστημιακή σχολή και το κέντρο αναφοράς του κορονοϊού, όπου διεξάγονται εξετάσεις, παρά τις εκκλήσεις για ανανέωση, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε», κατέληξε ο περιφερειάρχης δίχως να κρύβει την ενόχλησή του.

taxydromos.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …