Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τελετή λήξης σχολικής χρονιάς για το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Πέμπτη 23-5-2019 πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2018-19.

Στο πρώτο μέρος έγινε παρουσίαση των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν την φετινή χρονιά. Η παρουσίαση έγινε από τους μαθητές και όλες οι ομάδες είχαν κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον να δείξουν όπως παρουσιάσεις Power Point, βίντεο Αφίσες, Κολάζ, μακέτα. Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν είναι

  1. “Το κάλεσμα του Ήταυρου" στη λίμνη Κάρλα. Υπεύθυνοι καθηγητές:  Ζαφείρη Ε,  Πυρώτη Χ, Σιδεράς Π.
  2. "Ιστορικές καστροπολιτείες: οι άνθρωποι στον χώρο και στον χρόνο" Υπεύθυνοι καθηγητές: Βαϊοπούλου Γ., Ακράτου Β., Σιώμου Σ.
  3. “Λίμνες – ποτάμια, μια σχέση ζωής” Υπεύθυνοι καθηγητές: Αμπράζης Σ., Καρνέζης Α., Αδάμου Δ.
  4. “Ρύπανση και δάσος -Δάσος και ρύπανση” Υπεύθυνοι καθηγητές: Φιλίππου Γ.,  Καρνέζης Α., Κατσαρου Ε., Κοιλούκου Β.
  5. Αγγλική εφημερίδα "Youth Voice", Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαψαλή Ν., Κοιλούκου Β., Ζαφείρη Ε.
  6. "Ο κόσμος της μουσικής, Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ" Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνοι καθηγητές:  Κολόβα Μ., Σιδεράς Π.

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής, το εργαστήριο πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων παρουσίασε την εργασία  των μαθητών με τίτλο «Robo-survivor» στο πλαίσιο της  εκπαιδευτκής  ρομποτικής.

Ακολούθησε αγώνας μεταξύ δύο ρομπότ EV3 αντιπροσωπεύοντας το καθένα απ’ αυτά και μια ομάδα, το ένα τη μπλέ και το άλλο την κόκκινη. Στόχος ήταν μετά το πέρασμα εμποδίων, να ευστοχήσουν σε δυο προσπάθειες για γκολ. Ο αγώνας, που παρουσιαζόταν και σε κεντρική οθόνη, ήταν συναρπαστικός με διακυμάνσεις και νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η μπλε με σκορ 3-2. Την ομάδα συντόνισαν οι καθηγητές: Παπαδούλης Χ., Ζαφείρη Ε. και Θεοχάρης Δ.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο https://www.youtube.com/watch?v=Kfp5xI8oKWU

Ταυτόχρονα στο χώρο του σχολείου αναρτήθηκαν σε ταμπλώ αφίσες από τη συμμετοχή μαθητών μας σε εκδηλώσεις για την Γαλλοφωνία 2019 και έργα μαθητών από το μάθημα των Καλλιτεχνικών.

Ακολούθως η χορωδία του σχολείου παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια και ενθουσίασε τους μαθητές Την επιλογή και το συντονισμό έκαναν οι καθηγητές Κολόβα Μ. Τυρνενόπουλος Γ.
Ακλούθησε η γιορτή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου. Ο σύλλογος πρόσφερε αναμνηστικά στους αποφοίτους και κεράσματα σε όλους τους μαθητές μας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή