Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τελευταία ελπίδα του ελληνισμού είναι ο εκσυγχρονισμός της παράδοσής του

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η σημερινή ομιλία του δημοσιογράφου, συγγραφέα και συνεργάτη του trikalanews.gr Σωτήρη Κύρμπα στην αίθουσα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας του Ελεήμονος Σαμαρείτη στα Τρίκαλα.

Ο ομιλητής με αφετηρία το «Μακεδονικό», την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την στυγνή δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου μίλησε για Διωγμό του Ελληνισμού που δυστυχώς εκπορεύεται ακόμη και από την ίδια την χώρα μας.

«Μικροί πολιτικοί, κάποιοι απ’ αυτούς στα όρια σαλτιμπάγκων, διαγκωνίζονται αυτές τις ημέρες για τον εκμαυλισμό των Ελλήνων, προτείνοντας επιδόματα, ελαφρύνσεις, διορισμούς, σε μια χώρα κατεστραμμένη, που βουλιάζει στη δημογραφική συρρίκνωση και την οικονομική στασιμότητα», ήταν μια αποστροφή της ομιλίας του.

Μοναδική μας διέξοδος για την επιβίωση του ελληνισμού, είπε, είναι ο εκσυγχρονισμός της παράδοσής μας είτε αυτός αφορά την αγροτική παραγωγή, είτε την βιοτεχνική-βιομηχανική, είτε την πολιτισμική. Και δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι αυτή η παράδοσή μας είναι πλουσιότατη (κρατά χιλιετίες) και τις τελευταίες δεκαετίες είναι παντελώς αναξιοποίητη.

«Εμείς που στηριζόμαστε στην παράδοσή μας καλούμαστε να την εκσυγχρονίσουμε, να την κάνουμε όπλο ανάτασης και φυγής προς τα εμπρός. Να κάνουμε “το πτώμα γεγονός αναστάσιμο” όπως λέει και ο βάρδος μας Διονύσης Σαββόπουλος» κατέληξε ο Σωτήρης Κύρμπας.

Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσιος διάλογος και ερωτήσεις-απαντήσεις με το ακροατήριο του «Ελεήμονος Σαμαρείτη».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή