Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέλη κυκλοφορίας 2023: «Εκπνέει» η προθεσμία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκπνοή της παράτασης που έδωσε το ΥΠΟΙΚ για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το έτος 2023 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων, με τη διορία να λήγει την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο, νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα», προκειμένου να διευκολυνθούν περίπου 120.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έθεσαν, αλλά και όσοι θέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου τα οχήματά τους σε ακινησία.

Το μέτρο προβλέπει ότι αν κάποιος επανακυκλοφορήσει το όχημά του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2023 είναι εκλογικό έτος, επισπεύδουν την εφαρμογή του μέτρου, σχεδιάζοντας το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η σχετική νομοθετική διάταξη, που θα δίνει και φέτος την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να πληρώσουν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτά βρίσκονται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς, βρίσκεται υπό κατάρτιση, προκειμένου να προωθηθεί εγκαίρως για ψήφιση.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τρεις διαφορετικούς τρόπους, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2023 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, είτε μέσω τραπέζης, είτε μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με το QR Code που υπάρχει στα ειδοποιητήρια μπορεί να γίνει η πληρωμή.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την εξόφληση τους είναι η 28η Φεβρουαρίου 2023, μετά από την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή