Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέλη κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η παράταση

Η ετήσια συνήθεια του υπουργείου Οικονομικών εδώ και δεκαετίες… δεν θα αλλάξει ούττε φέτος καθώς “κλειδώνει” η παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2023, για τα οποία η προθεσμία που ισχύει αυτή τη στιγμή είναι η 31η Δεκεμβρίου 2022.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το εύρος της παράτασης σύμφωνα με το proson.gr, που φέτος θα δοθεί για να «ελαφρύνει» τα νοικοκυριά από την ακρίβεια. Λογικά το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση λίγο πριν την «εκπνοή» του χρόνου. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είχε δοθεί «γενναία» παράταση που έφτανε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω τραπέζης, είτε μέσω της πλατφόρμας myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το QR Code που θα υπάρχει στα ειδοποιητήρια.

Επιπλέον, οι κάτοχοι αυτοκινήτων μπορούν να πληρώσουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας για το 2023 ανά μήνα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής του ποσού από εκείνους.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους ισόποσα με το ύψος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν

Οι επιπτώσεις που επιβάλλονται στου ιδιοκτήτες οχημάτων αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας είναι φυσικά τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, μαζί με πρόστιμο που υπολογίζεται ως εξής:

ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
30 €, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 €

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή