Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τελική απόφαση για τις συντάξεις στο σημερινό Euroworking Group

   Θα συζητηθεί σήμερα στο Euroworking Group το θέμα του ελληνικού προϋπολογισμού και το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει από το υπερπλεόνασμα με στόχο την εφαρμογή ή μη της τελικής απόφασης από τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, για περικοπή των συντάξεων.

   Το δημοσιονομικό κενό της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ που βρισκόταν ανάμεσα σε Επιτροπή και ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να επηρέασε τους εκπροσώπους της Επιτροπής οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων καθώς δεν πρόκειται να καταστεί εφικτή εκτός απροόπτου.

   Λογικά, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής θα υποστηρίξουν στο Euroworking Group ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος καθώς επιθυμεί τη μη περικοπή των συντάξεων ενώ αναμένεται να εκφράσουν τη σιγουριά τους πως θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.

   Τέλος, θα επιτραπεί η εφαρμογή μίας σειράς δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα για «θετικά μέτρα», όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου επιχειρήσεων αλλά και τα κοινωνικά επιδόματα, όχι όμως στο σύνολό τους.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή