Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέλος οι «μπλε» ταυτότητες – Έρχονται νέες με ημερομηνία λήξης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τις νέες ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών, που σταδιακά θα αρχίσουν να μοιάζουν με τα δελτία ταυτότητας που χρησιμοποιούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, είναι η «αρχή του τέλους» για τις πλαστικές «μπλε» ταυτότητες που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Αλλαγή ταυτότητας κάθε 10 χρόνια

Το βασικό που αλλάζει στις νέες ταυτότητες, εκτός της όψης τους, είναι και η διάρκεια τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, οι νέες ταυτότητες θα έχουν:

Ημερομηνία έκδοσης
Ημερομηνία λήξης
Αρχή έκδοσης
Αριθμό Πρόσβασης Κάρτας (CAN – Card Access Number)

Η διάρκεια ισχύος των νέων δελτίων ταυτότητας ορίζεται σε δέκα 10 έτη, από την έκδοση τους, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους Στην περίπτωση κατά την οποία είναι προσωρινώς αδύνατη η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από οποιαδήποτε δάκτυλα του αιτούντος, η διάρκεια ισχύος του δελτίου ορίζεται στους 12 μήνες.

Να σημειωθεί ότι τα δελτία ταυτότητας παλαιού τύπου θεωρούνται ισχυρά, μέχρι την αντικατάστασή τους. Επιπλέον, για τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος, θα πρέπει να καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 9,00€

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή