Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέλος τα σενάρια μείωσης της αδόμητης ζώνης στα Μετέωρα από την Υπουργό Πολιτισμού

Από τους πρώτους αντιδημάρχους που μίλησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμο Μετεώρων κ. Δημήτρης Λύπας, ο οποίος και έθεσε στην Υπουργό το θέμα της μείωσης της αδόμητης ζώνης στα Μετέωρα, επικαλούμενος αιτήματα συμπολιτών του που έχουν ακίνητα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιήσουν.

Σε απάντησή επί του θέματος, η κα Μενδώνη ήταν κατηγορηματική, λέγοντας πώς κάτι τέτοιο αντίκειται στα κριτήρια των προστατευόμενων από την Unesco περιοχών, καθώς επίσης επισήμανε ότι οι εκπτώσεις όσον αφορά τα Μετέωρα μόνο κακό θα κάνουν και τίποτα άλλο. Κάλεσε ωστόσο, η δημοτική αρχή να φέρει μια πρόταση για κίνητρα που να αφορούν τους ιδιοκτήτες των εν λόγω ακινήτων με σεβασμό πάντα στη φυσική υπεροχή των Μετεώρων.

Αίσθηση προκάλεσε δε, το σχόλιο της Υπουργού απέναντι στον αντιδήμαρχο, σχετικά με το επιχείρημα ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Επισήμανε λοιπόν η Υπουργός, ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η Κνωσσός δεν βρίσκεται στις προστατευόμενες περιοχές της Unesco, γεγονός που δρα ανασταλτικά σε πολλά επίπεδα.

Και εμείς αναρωτιόμαστε, όλα αυτά τα χρόνια που συζητάμε επί θεμάτων …δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι προβλέπεται σε βασικές περιπτώσεις όπως αυτή από πλευράς του Δήμου; Ρητορικό μάλλον το ερώτημα…

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή