Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέμπη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι σταθμάρχες

Eλεύθεροι όπως αναμενόταν άλλωστε, αφέθηκαν χθες μετά τη συμπληρωματική απολογία τους στον Εφέτη – Ανακριτή, Σωτ. Μπακαϊμη οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών της τραγωδίας οι δύο σταθμάρχες, ο έμπειρος 50χρονος Λαρισαίος και ο συμβασιούχος 34χρονος Βολιώτης, κλήθηκαν χθες για συμπληρωματική απολογία με αναθεωρημένο το σε βάρος τους κατηγορητήριο ως προς το πλήθος και τα στοιχεία θανόντων και τραυματιών και όχι ως προς τα αδικήματα τα οποία παραμένουν τα ίδια.

Οι δύο σταθμάρχες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες το μεσημέρι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί με την αρχική απολογία τους τον περασμένο Μάρτιο και ειδικότερα για τον 50χρονο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 15.000 ευρώ και, στον 34χρονο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 10.000 ευρώ.

Από χθες το μεσημέρι επίσης στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται ηλεκτράμαξες, βαγόνια των αμαξοστοιχιών και συντρίμμια του δυστυχήματος των Τεμπών ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος της έρευνας πολυμελούς ομάδας ιδιώτη πραγματογνώμονα με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η έρευνα στο κυλικείο και στα βαγόνια ολοκληρώθηκε προ ημερών και από χθες ξεκίνησε η έρευνα στα αδρανή υλικά σε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπισθεί γενετικό υλικό «ώστε να μην καταλείπεται αμφιβολία περί του αριθμού και της ταυτότητας των νεκρών θυμάτων του δυστυχήματος».

Η έρευνα του πραγματογνώμονα με τους σκύλους αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, ενώ αναμένονται πλέον τα τυχόν ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.. Όπως επίσης, μεταξύ άλλων αναμένονται τα αποτελέσματα για την ανάκτηση οπτικού υλικού από τη Θεσσαλονίκη, τους Νέους Πόρους κλπ, βίντεο που να διευκρινιστεί αφορούν μόνο στο σκέλος του φορτίου που μετέφερε η Εμπορική Αμαξοστοιχία 63503 αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών εκείνης της βραδιάς όπως και το οπτικοακουστικό υλικό είναι εντ ταγμένα στα αποδεικτικά μέσα, καθώς έχουν κατασχεθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Να σημειωθεί τέλος ότι στις αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με νεότερους υπολογισμούς, ο κ. Μπακαΐμης αναμένεται να επεκτείνει τις διώξεις που σε πρώτη φάση και εκτιμάται πως θα αφορούν σε διευθυντικά στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Με τη διευκρίνιση πως οι διώξεις που ασκήθηκαν ήδη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αφορούν (και) σε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717», ενώ από τον κ. Μπακαΐμη, οι αναμενόμενες διώξεις θα αφορούν στο σκέλος της διατάραξης συγκοινωνιών για το τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφάρσαλος Νέοι Πόροι, στο οποίο εστιάζει ή έρευνα της τραγωδία των Τεμπών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή