Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέμπη: Ο νομός Τρικάλων δεν θα ξεχάσει και δεν θα ησυχάσει μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη

Πένθιμες καμπάνες, πορείες και συγκεντρώσεις μνήμης σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

Ημέρα πένθους αλλά κυρίως ημέρα μνήμης είναι η αυριανή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που έκοψε το νήμα της ζωής σε 57 ανθρώπους, αφήνοντας τραύματα σωματικά και ψυχικά σε εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας.

Το τραγικό συμβάν, ένα χρόνο μετά, εξετάζεται ως έγκλημα αφού οι παραλείψεις και οι ελλείψεις σε βασικές λειτουργίες των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, οδήγησαν στο ανεπανόρθωτο γεγονός βυθίζοντας στη θλίψη οικογένειες που θρηνούν τους ανθρώπους τους, στην πλειοψηφία τους φοιτητές και φοιτήτριες, νέοι και νέες που εμπιστεύτηκαν το μέσο μεταφοράς που μέχρι τη στιγμή εκείνη θεωρούνταν το πιο ασφαλές στη χώρα.

Τα ονόματα Χρύσα, Αναστασία και Θώμη Πλακιά, τα τρία κορίτσια που θρήνησε ο νομός Τρικάλων, θα καθοδηγούν τη συλλογική δράση για την απόδοση δικαιοσύνης.

Η εκκλησία

Η αυριανή μέρα, 28 Φεβρουαρίου ένα χρόνο ακριβώς μετά τα Τέμπη, ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος 8:30 με 10:00 το πρωί θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και αμέσως μετά, στις 10:00 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση και θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες με 57 χτύπους.

Συγκέντρωση φοιτητών και Σωματείων

Στις 11 το πρωί, οι Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν σωματεία που έχουν εξαγγείλει Απεργία και στάσεις εργασίας, καθώς και τα σωματεία Συνταξιούχων του ν. Τρικάλων.

Αίτημα όλων να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 12 ακολουθεί το κάλεσμα της σιωπηρής διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Βραδινές συγκεντρώσεις σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

Το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και ώρα 20:15 το απόγευμα σύσσωμη η κοινωνία της Καλαμπάκας θα βρίσκεται στο πλευρό των γονιών των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους, με συγκέντρωση στον ΟΣΕ.

Στα Τρίκαλα, την ίδια μέρα, θα υπάρξει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία προς τον ΟΣΕ όπου οι συμμετέχοντες θα ανάψουν κεράκια.

Σήμερα στα Τρίκαλα οι γονείς

Σήμερα, Τρίτη 27/2, στις 8 και μισή το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μνήμης στα Τρίκαλα, και συγκεκριμένα στην Κεντρική Γέφυρα παρουσία των γονιών των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από το Καστράκι.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή