Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή – «Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα» (φωτό-βίντεο)

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών, πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης (12/12) με δεκάδες συλλόγους και φορείς να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχουν υψωθεί πανό, δηλώνοντας την τεράστια προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις 57 αδικοχαμένες ζωές. Τα πανό γράφουν «Μαμά κοιμήσου θα αργήσω να φτάσω…Πάρε με όταν φτάσεις…Θα περιμένω. Δεν έφτασες ποτέ». Ένα άλλο πανό γράφει «Παραδώστε την ασυλία σας. Αφού τα έχετε κάνει όλα σωστά γιατί φοβάστε»;

Οι συγκεντρωθέντες άφηναν από ένα λουλούδι στη μνήμη των 57 νεκρών, με κεράκια να έχουν τοποθετηθεί κάτω από τις φωτογραφίες θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Συγγενείς θυμάτων, επιζήσαντες αλλά και εκατοντάδες συμπολίτες μας, ζητούν σήμερα δικαίωση για τους ανθρώπους που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους απλώς επειδή επιβιβάστηκαν στο τρένο και λένε τέλος στη συγκάλυψη της τρομερής αυτής δολοφονίας.

Βαλίτσες με κόκκινες κορδέλες, λευκά τριαντάφυλλα, φωτογραφίες των θυμάτων, πανό, δάκρυα και οργή συνοδεύουν τις ομιλίες συγγενών που πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν τον λόγο και αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν εκείνη τη νύχτα.

Διαβάζουν γράμματα στα νεκρά παιδία τους, στα νεκρά αδέρφια τους, στους δικούς τους ανθρώπους. Με πόνο ψυχής μίλησαν για τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και για την συγκάλυψη που επιχειρείται από την κυβέρνηση. Για τα δεδομένα που έγιναν ζητούμενα. Για τα τηλέφωνα που δεν ξαναχτύπησαν. Για τα όνειρα που έμειναν ανεκπλήρωτα. Για την ζωή που οι δικοί τους άνθρωποι δεν θα ζήσουν.

Τα ονόματα των αδικοχαμένων συμπολιτών μας διαβάστηκαν ένα ένα. Την ίδια ώρα από το πλήθος ακούγονταν οι λέξεις «απών» και «απούσα», συνοδευόμενες από δάκρυα. Δάκρυα που δεν πρόκειται ποτέ να στερέψουν.

 

πηγή: documentonews.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή