Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τεράστια επιτυχία και πολύ κέφι στο ετήσιο γλέντι της Φ.Α.Τ.Α. στη Τζούρτζια

Απίστευτος χορός μέχρι το πρωί! – Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Το γλέντησαν με την ψυχή τους οι Τζουρτζιώτες αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες που βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας της Αθαμανίας και το τρέχον ΔΣ, στα πλαίσια του εορτασμού των 130 χρόνων από την ίδρυσή της Φ.Α.Τ.Α., διοργάνωσαν ένα γλέντι γεμάτο παράδοση και ακούσματα των Βλάχων, με τη συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα!

Από τη στιγμή που τα όργανα ξεκίνησαν και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η πλατεία δεν άδειασε ούτε μια στιγμή και ο χορός ήταν ασταμάτητος! Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παραδοσιακή πατινάδα και τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων συλλόγων, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα, το κάθε ένα ξεχωριστά, παρουσιάζοντας βλάχικους χορούς και τραγούδια από την κάθε περιοχή.

Ο χορός ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας της Αθαμανίας ενώ στο Βλάχικο Γλέντι συμμετείχαν, επίσης, με τα χορευτικά τους συγκροτήματα, ο Σύλλογος Ματσουκιωτών Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Πολυθέας Ασπροποτάμου, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χορόπολις» Τρικάλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθούσας, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο Θετταλός», η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Καταφύτου Ασπροποτάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιρόης Ασπροποτάμου.

Αν και ο καιρός το Σάββατο ήταν έντονα βροχερός στην περιοχή από το μεσημέρι και μετά, και ενώ ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις, η ελπίδα, η θέληση και το μεράκι, μάλλον το έκαναν το θαύμα τους!

Οι καλεσμένοι σύλλογοι αλλά και οι επισκέπτες δεν πτοήθηκαν, οι προετοιμασίες συνεχίστηκαν κανονικά, ενώ ο καιρός τους έκανε, κυριολεκτικά, τη χάρη,  μιας και σταμάτησε 1 ώρα πριν την έναρξη και ξεκίνησε ξανά στις 6.30 το πρωί, λίγο μετά το τέλος του γλεντιού!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή