Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τεράστια φωτιά στην Εύβοια – Ο καπνός σκεπάζει την Αττική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τεράστια πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία καίει συμπαγές πευκόδασος Natura, που είναι καταφύγιο ζωής.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι είναι έτοιμοι να εκκενώσουν την περιοχή, μόλις κριθεί αναγκαίο, ενώ ήδη εκκενώθηκε το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, χωρίς ωστόσο να υποστεί υλικές ζημιές.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυρκαγιάς βρίσκονται, από το πρωί, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά η «φωτιά εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο στον καθένα» όπως είπε χαρακτηριστικά «αφού η αρχική εστία της φωτιάς ξεκίνησε πολύ κοντά σε δημόσιο δρόμο», αφήνοντας ακόμη υπόνοιες και για εμπρησμό.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι πυκνοί καπνοί από το πευκόδασος έχουν καλύψει μεγάλη περιοχή της Εύβοιας, ενώ φτάνουν μέχρι την Αττική και τη Μαγνησία, ενώ το κέντρο της πυροσβεστικής δέχεται πολλά τηλεφωνήματα για πιθανές νέες πυρκαγιές, οι οποίες όμως είναι απλά οι πυκνοί μαύροι καπνοί από την φωτιά στην Εύβοια.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή