Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τέσσερις νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Τέσσερις νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τους επόμενους μήνες με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για:

εκδήλωση του  Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας  Παρασκευής Καλαμπάκας «Ο Καταρράκτης  ΚΟΝΤΙΝΑ» στις 24 Ιουλίου 2022. Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας  Παρασκευής Καλαμπάκας πραγματοποιεί εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρασκευής με παραδοσιακά φαγητά, ορχήστρα, παραδοσιακή μουσική, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικούς συλλόγους  της ευρύτερης περιοχής, γλέντι και χορός για όλους τους παρευρισκομένους .

εκδήλωση του  Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυροφύλλου Τρικάλων  στις 6 Αυγούστου 2022 στο Μυρόφυλλο Τρικάλων. Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυρόφυλλου Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία του χωριού ευρείας απήχησης, με την συμμετοχή χορευτικών που θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, συνοδευόμενη από παρασκευή και διανομή παραδοσιακού φαγητού.

εκδήλωση του  Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης Τρικάλων  στις 13 Αυγούστου 2022 στην Κρήνη Τρικάλων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης Τρικάλων  διοργανώνει ετήσια εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με θέμα «Αντάμωμα με την παράδοση», με την συμμετοχή χορευτικών, αναβιώνοντας τοπικά έθιμα μέσα από πλούσια μουσικοχορευτική εκδήλωση, συνοδευόμενη από παρασκευή και διανομή παραδοσιακού φαγητού και έκθεση φωτογραφίας με παλιές φωτογραφίες του χωριού.

εκδήλωση του  Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βλαχάβας «Ο Παπαθύμιος Βλαχάβας» στις 19 Ιουλίου 2022 στην Βλαχάβα Καλαμπάκας. Ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βλαχάβας, παραμονή εορτής του Προφήτη Ηλία, διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με την συμμετοχή χορευτικών, με σκοπό την αναβίωση εθίμων μέσα από πλούσια μουσικοχορευτική εκδήλωση, συνοδευόμενη από παρασκευή και διανομή παραδοσιακού φαγητού (καζάνι), ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας νοιάζεται,  είναι διαχρονικά παρούσα  και στηρίζει εκδηλώσεις που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά,  που ικανοποιούν τις επιθυμίες, τις ανάγκες  και τα όνειρά τους,  που προσφέρουν τις  μικρές χαρές που κάνουν τη ζωή μεγάλη, που  ενισχύουν το αίσθημα της συμμετοχής  και της αλληλεγγύης,  που κινητοποιούν και ενώνουν. Σε δύσκολες  εποχές, η παράδοση δημιουργεί αντιστάσεις ποιότητας. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μπορεί να σώσει τον κόσμο.  Κρατάμε τη φλόγα  της παράδοσης ζωντανή, τη μεταδίδουμε ακέραιη  στις  επόμενες γενιές» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή