Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θα φτάσει τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Για πρώτη φορά φέτος και πολύ νωρίς μάλιστα η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ελλάδα τους 41° C που σημαίνει ότι ενώ πριν από λίγες ημέρες είχαμε σχεδόν χειμώνα τώρα απότομα περάσαμε στο καλοκαίρι.

Βέβαια τα νέα είναι θετικά καθώς ο κορωνοϊός δεν μπορεί να επιβιώσει σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ γενικώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει και υγρασία στους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση και τους μετεωρολογικούς χάρτες που δημοσίευσε η ΕΜΥ, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η χώρα μας να σημειώσει ανοδική πορεία στις θερμοκρασίες, που με τίποτα δε θα θυμίζουν μέσα Μαΐου.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος αναμένεται να είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη, από την Πέμπτη ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τους χάρτες με τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες που δημοσιεύει η ΕΜΥ να δείχνουν ότι ο υδράργυρος στην κεντρική Ελλάδα θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλές θερμοκρασίες.

PRONEWS

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή