Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Θα τους αλλάξω όλους»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Οπουδήποτε στήνονται κάλπες και φυσικά υπάρχει αναμέτρηση, εκεί έρχονται και αποτελέσματα, που ανατρέπουν υφιστάμενες δομές, που δημιουργούν πικρίες και χαρές, που φέρουν αισιοδοξία και απογοήτευση, που στέλνουν μηνύματα και που οδηγούν σε ανακατατάξεις και ανασυντάξεις.

Η ακτινογραφία των τελευταίων εκλογών είναι καθαρή και ευανάγνωστη.

Άσχετα από το τι ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός, που ήταν το βράδυ των αποτελεσμάτων σε κατάσταση πανικού και έλεγε «θα τους αλλάξω όλους» και αργότερα τόνιζε «πως είναι νικητής», γεγονός είναι πως ο μεγάλος ηττημένος είναι ο Μητσοτάκης, που φέρει ακεραία την ευθύνη.

Η δήλωσή του το βράδυ των εκλογών ότι «η κυβέρνηση πορεύεται με τα πόδια καλά γεινωμένα στη γη», ήταν παιδαριώδης και γλωσσικά και νοηματικά απαράδεκτη.

Το αποτέλεσμα αποκωδικοποιεί τις κοινωνικές τάσεις, καταγράφει τις ανησυχίες των πολιτών και γίνεται πολιτικός «οδοδείκτης» για το τι έγινε, τι δεν έγινε και τι έπρεπε να γίνει.

Στο … πολιτικό… χρηματιστήριο η εικόνα του Πρωθυπουργού… έπεσε πολύ χαμηλά.

Κάθε μετεκλογική προσπάθεια να κάνει το … άσπρο… μαύρο είναι τουλάχιστον κακή, όπως απαράδεκτή ήταν και η προεκλογική του συμπεριφορά.

Φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την μεγάλη συντριβή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί κομματικοποίησε το κλίμα, γιατί έδωσε… δακτυλίδια και χρήσματα, γιατί μίλησε για 13+3 και γιατί δημιούργησε μεγάλη ρήξη με τους υποψηφίους «Αντάρτες». Αντί να βγει και να πει την αλήθεια, προσπάθησε με … αλχημείες να … ωραιοποιήσει την τραγική ήττα του.

Δεν ανέφερε τίποτε για τις ωμές παρεμβάσεις στην προεκλογική περίοδο και αρκέστηκε να τονίσει, στο Υπουργικό Συμβούλιο, «να βουτάτε την γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάτε». Φυσικά μίλησε και για την αλαζονεία, που είναι ο «πρώτος διδάξας». Ξέχασε, όμως, ότι στην ζωή υπάρχουν και … ανεγκέφαλοι.

Η εικόνα του «παντοκράτορα» στραπατσαρίστηκε και το εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ. θυμίζει κινούμενη άμμο.

Αλλάζουν πλέον οι ισορροπίες σε κράτος, σε κόμματα, στην Οικονομία και στα Μ.Μ.Ε.

Δεν κατάλαβαν στην κυβέρνηση, πως ο κυνισμός και η αλλαζονεία της εξουσίας έχουν όρια, που αν τα υπερβούν, θα το πληρώσουν ακριβά.

Ο αμερικανός «γκουρού» του Μητσοστάκη, Στάνλευ Γκρίμπεργκ, έλεγε, πως ο Λαός θα ξεχάσει σ’ ένα μήνα «τα Τέμπη» την καταστροφή με τις πυρκαγιές, με τις πλημμύρες καθώς και την ολική εξαφάνιση της Θεσσαλικής γης από τον Δανιήλ και τον Ηλία.

Όλα αυτά τα εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα τα ξεχάσει ποτέ ο Λαός και τα πλήρωσε ακριβά και ο Πρωθυπουργός και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι μόνοι που γλίτωσαν είναι μερικοί Δήμαρχοι, που ενώ ευθύνονται, για τις ανθρώπινες απώλειες και για την ολική καταστροφή χωριών περιουσιών, παραγωγής και σπιτιών, όμως ξαναβγήκαν, πιθανώς για να … ξαναπνίξουν τους δημότες τους με τις ολιγορίες και τις παραλείψεις.

Ο Λαός μίλησε στις εκλογές για την Τ.Α. και οι χαμένοι Αυτοδιοικητικοί καλό και ηθικό είναι να μην υβρίζουν τους εκλεγέντες.

Η φράση του Κώστα Αγοραστού για τον νέο εκλεγέντα περιφερειάρχη, Δημήτρη Κούρετα, «είναι ψεύτης παθολογικά» είναι απαράδεκτη και δείχνει τον πανικό του.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» όπως έλεγε ο Καισάριος Δαπόντες(1713-1784), Έλληνας Ιερομόναχος και Λόγιος.

Γεγονός είναι πως μετά τις εκλογές χαμένοι και κερδισμένοι πρέπει να κοιτάξουν πως θα λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας, που είναι σε τραγική θέση.

Το να αποσύρουν τα μηχανήματα από τα έργα, τρεις μήνες πριν αναλάβει η νέα Αρχή, είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο. Το κράτος έχει συνέχεια!

Η Θεσσαλία πρέπει να λύσει το Υδατικό πρόβλημα και να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά και αναπτυξιακά έργα.

Γίναμε «μπανανία» της Αισχροκέρδειας και της Διαφθοράς και μέχρι τα Χριστούγεννα θα πούμε το λάδι, λαδάκι και το τυρί, τυράκι, αφού μπορεί να φτάσουν και 20ευρώ το κιλό και ενδεχομένως, να ‘χουμε και τις «Πρέσπες του Αιγαίου» εκτός και εάν … κοπάσει το «Υφαίστειο» της Μέσης Ανατολής.

Λέτε να υλοποιηθεί αυτό που έλεγε ο ‘Αγιος Παϊσιος, για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, και να ψάλλουμε το «ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ Σώσον ημάς;».

Στην ζωή ποτέ μην λες το ποτέ…!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή