Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Από το Βήμα της Ολομέλειας για την ιστορική μεταρρύθμιση της Επιστολικής Ψήφου

Αναλυτικά η ομιλία

«Έχουμε, απέναντι σε όλους τους Έλληνες, τη μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουμε -εκσυγχρονίζοντας και διασφαλίζοντας κάθε στιγμή και με κάθε μας πολιτική, τα συμφέροντα όλων. Όλων των Ελλήνων όπου και εάν κατοικούν. Η μεταρρύθμιση της Επιστολικής Ψήφου, συνιστά τομή, ιστορικών διαστάσεων».

Από το βήμα της Ολομέλειας, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ο Τρικαλινός Βουλευτής τοποθετήθηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, για την ιστορική μεταρρύθμιση που θεσπίζεται, με την οποία θεμελιώνεται το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο, τόσο για τους Έλληνες εντός της επικράτειας, όσο και για τον απανταχού Ελληνισμό, για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Ο Θανάσης Λιούτας ταυτόχρονα – με αναφορά στην τροπολογία που κατατέθηκε με το νομοσχέδιο αυτό και αφορά το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού και για τις εθνικές εκλογές – η οποία μάλιστα απαιτεί την ευρεία πλειοψηφία των 200 βουλευτών –  υπογράμμισε τη μεγάλη ευκαιρία που διαμορφώνεται και τη μεγάλη ευθύνη που έχουν όλοι οι βουλευτές στα χέρια τους απέναντι στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται εκτός της πατρίδας μας.

Ο κ. Λιούτας περιέγραψε όλα τα οφέλη που θα φέρει η επιστολική ψήφος για τους Έλληνες εντός της επικράτειας, ιδιαιτέρως μάλιστα για τα άτομα με αναπηρία, για τους ηλικιωμένους, τους εποχικά εργαζομένους (στον τουρισμό και στην εστίαση), τους εργαζομένους την Κυριακή, τους μαθητές που θα βρίσκονται εντός της περιόδου των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς και για τους φοιτητές μας εντός της εξεταστικής τους περιόδου. Με αναφορά στα οφέλη της επιστολικής ψήφου για τον απανταχού Ελληνισμού, ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι η Πολιτεία έρχεται και θεσμικά αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες.

«Η ενίσχυση της Ομογένειας και η δυνάμωση της φωνής τους, αποτελούν βασικούς και καθοριστικούς μας στόχους, οι οποίοι μάλιστα θεμελιώνονται από την αρχή των κυβερνητικών μας θητειών».

Ο Θανάσης Λιούτας ολοκλήρωσε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς πρώτοι βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον όλων των Ελλήνων. Ενωμένοι οι Έλληνες προχωρούμε πάντοτε μπροστά!»

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή