Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις de minimis για τους σταφυλοπαραγωγούς Crimson όλη της χώρας

Με ποσό ύψους 2.026.350 ευρώ θα αποζημιωθούν οι σταφυλοπαραγωγοί Crimson όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Νομού Τρικάλων, υπογράμμισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας.

Η ανάγκη να αποζημιωθούν και οι σταφυλοπαραγωγοί Crimson του Νομού Τρικάλων είχε τεθεί από τον Θανάση Λιούτα, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2021, όταν τότε τη σχετική αποζημίωση είχαν λάβει οι αντίστοιχοι σταφυλοπαραγωγοί του Νομού Λάρισας. Άμεσα ο Τρικαλινός Βουλευτής είχε πραγματοποιήσει τότε επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχε ζητήσει να υπάρξει λύση και για τους σταφυλοπαραγωγούς του Νομού Τρικάλων. Ο Θανάσης Λιούτας είχε ζητήσει άμεσα στα de minimis να συμπεριληφθούν και οι δικοί μας σταφυλοπαραγωγοί.

 Πρόκειται για ένα θέμα που τέθηκε και στη συνέχεια στις συναντήσεις του κ. Λιούτα με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και με όλα τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου.

Ο Θανάσης Λιούτας υπογραμμίζει ότι η πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύει πάντοτε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Απόδειξη και η απόφαση για τη συμπερίληψη όλων των σταφυλοπαραγωγών Crimson στις κρατικές αυτές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.

Προς την ίδια κατεύθυνση, της συνεχούς στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας μας, βρίσκονται όλες οι πολιτικές που εκπονούνται από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ, τονίζει ο κ. Λιούτας. Παράδειγμα και η χθεσινή πληρωμή του ΕΛΓΑ, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ επίσης σε δικαιούχους για αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής (Παγετός Άνοιξης, Καύσωνας, Χαλάζι, Βροχοπτώσεις, έτους 2021 και Παγετός Ιανουαρίου 2022).

«Η πρωτογενής παραγωγή είναι πυλώνας ανάπτυξης και στηρίζει συνολικά τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Η στρατηγική της συνεχούς στήριξής της, είναι πρωτεύουσας και καθοριστικής σημασίας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή