Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Δίπλα στους παραγωγούς του Νομού μας

Η έντονη και σφοδρή χαλαζόπτωση το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουνίου 2021 προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες σχεδόν σε όλον τον Δήμο Φαρκαδόνας

Η σφοδρή χαλαζόπτωση, το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουνίου, ήρθε και προκάλεσε εκ νέου πάρα πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και στις αγροτικές καλλιέργειες πολλών παραγωγών στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

«Το χαλάζι ήταν πολύ μεγάλου μεγέθους και η πτώση του προκάλεσε πάρα πολύ μεγάλες ζημιές. Σημειώθηκαν ζημιές, τόσο στο φυτικό κεφάλαιο, στην παραγωγή και στις σοδειές, όσο και υλικές. Σε πολλές περιπτώσεις η παραγωγή καταστράφηκε ολοσχερώς. Στην περιοχή μάλιστα δημιουργήθηκε και ανεμοστρόβιλος, ο οποίος επιδείνωσε την κατάσταση, εντείνοντας την έκταση των καταστροφών», σημείωσε ο κ. Λιούτας.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το Σάββατο 12 Ιουνίου και πάλι χαλαζοπτώσεις στην περιοχή προκάλεσαν πάρα πολύ σοβαρές ζημιές, έτσι και τώρα ο Τρικαλινός Βουλευτής βρίσκεται στο πλευρό των πληττόμενων παραγωγών, οι οποίοι εξαιτίας των συνεχιζόμενων χαλαζοπτώσεων, και της κλιμακούμενης σφοδρότητάς τους, έχουν βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη και δυσχερή θέση. Ο Θανάσης Λιούτας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους παραγωγούς, ενώ βρίσκεται και σε συνεχή επαφή, τόσο με τον ΕΛΓΑ, όσο και με τα Υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ώστε άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές και άμεσα να ενεργοποιηθούν όλα τα μέσα, ώστε οι αποζημιώσεις να έρθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και να καλύψουν το σύνολο των ζημιών που έχουν συμβεί.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή