Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Ενίσχυση για τους συνταξιούχους μας

Αξίζουν πάντα τη συνεχή στήριξή μας.

Έχουν προσφέρει πολλά.

Στο πρόσφατο νομοθετικό έργο αναφέρθηκε ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, σε πρόσφατη τοποθέτησή του, και ειδικότερα στη νέα στήριξη που έρχεται για τους συνταξιούχους μας, και συγκεκριμένα, για όσους δεν έλαβαν αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς, καθώς και για όσους έλαβαν αύξηση στη σύνταξή τους κάτω του 7%.

Σχετικά με το έκτακτο και εφάπαξ επίδομα, ύψους 200 έως 300 ευρώ, το οποίο θα λάβουν οι παραπάνω συνταξιούχοι μας, ο Θανάσης Λιούτας τοποθετήθηκε και από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Ειδικότερα παραθέτουμε σχετικό κομμάτι από την ομιλία του:

 «Στους συνταξιούχους μας αξίζει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και για αυτό αγωνιζόμαστε. Πριν λίγους μήνες δόθηκε μια γενναία και μεγάλη αύξηση στις συντάξεις. Εκτός των αυξήσεων όμως αυτών βρέθηκε ένα μεγάλο κομμάτι συνταξιούχων μας λόγω προσωπικής διαφοράς. Λόγω δηλαδή της πολιτικής που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο όμως ότι είναι αποφασιστικός μας στόχος η στήριξη όλων των συνταξιούχων μας, ερχόμαστε σήμερα και νομοθετούμε την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 200 έως 300 ευρώ.

 Η ενίσχυση αφορά περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους μας, οι οποίοι δεν έλαβαν αύξηση ή έλαβαν αύξηση μικρότερη από 7% και θα καταβληθεί μέχρι την 31η Μαρτίου του 2023.

 Η μέριμνα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας είναι μια μέριμνα με μεγάλη πολιτική σημασία, έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και μεγάλη ευαισθησία».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή