Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται όλοι οι επιλαχόντες στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών

Απόλυτη η δικαίωση των προσπαθειών του Τρικαλινού Βουλευτή, ο οποίος δε σταμάτησε ούτε στιγμή να συζητά και να ζητά την ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, από το βήμα της βουλής εξήγγειλε την πολύ σημαντική αυτή απόφαση.

«Πρόκειται για απόφαση πολύ μεγάλης σημασίας. Εντάσσονται επιπλέον 2.100 Νέοι Αγρότες, με ποσό ύψους 77 εκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει ο Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας.

Το συγκεκριμένο θέμα, ο ίδιος ο Τρικαλινός Βουλευτής το είχε συζητήσει επισταμένως και με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στις συναντήσεις που είχαν πραγματοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν τις εκλογές του 2023, ενώ επί του συγκεκριμένου θέματος, είχε τοποθετηθεί ο ίδιος ο Βουλευτής και στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με Ερωτήσεις, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού για τους αγρότες μας ζήτημα.

Επιπρόσθετα, ως ιδιαιτέρως κρίσιμης και υψηλής σημασίας, χαρακτήρισε ο Θανάσης Λιούτας και τις πρόσθετες δεσμεύσεις του νέου Υπουργού, με τις οποίες το Υπουργείο θέτει ως βασικές προτεραιότητες, τις γρήγορες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Οργανισμού.

«Ο γεωπόνος – εκτιμητής θα καταγράφει την ζημιά με τον φορητό υπολογιστή από το χωράφι και άμεσα θα ενημερώνει με το ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης τον παραγωγό».

Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα επίσης ο Θανάσης Λιούτας είχε επισταμένως υπογραμμίσει, ότι επρόκειτο για θέμα που επί της ουσίας «θα έλυνε τα χέρια» στους αγρότες μας, οι οποίοι πολλές φορές μέσα στον χρόνο καλούνται να διαχειριστούν τις δυσμενείς συνέπειες από ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή