Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Επιπλέον κονδύλια 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους Νέους Αγρότες

Θανάσης Λιούτας: Επιπλέον κονδύλια 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους Νέους Αγρότες

  • Μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Τρικαλινού Βουλευτή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώθηκε επιπλέον ενίσχυση για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών
  • Θανάσης Λιούτας & Γεώργιος Κωτσός στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εξειδίκευση της επιπλέον ενίσχυσης και συνολικά για την πρωτογενή μας παραγωγή.

Σε συνέχεια της πρόσφατης – την περασμένη εβδομάδα – επίσκεψης του Βουλευτή Τρικάλων, Θανάση Λιούτα, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, συνοδεία κτηνοτρόφων του Νομού Τρικάλων, ο κ. Λιούτας μαζί με τον Βουλευτή Καρδίτσας, κ. Γεώργιο Κωτσό, επισκέφθηκαν εκ νέου τον κ. Υπουργό, την Πέμπτη 14 Απριλίου του 2022.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Λιούτας είχε ζητήσει από τον κ. Γεωργαντά να αυξηθεί το κονδύλι για τους Νέους Αγρότες, ώστε να ενταχθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι, εάν είναι δυνατό και όλοι, εφόσον μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη βιωσιμότητά τους. Ο Υπουργός πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόσθετο κονδύλι, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους Νέους Αγρότες.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση του κ. Υπουργού, ο Θανάσης Λιούτας και ο Γεώργιος Κωτσός, Βουλευτής Καρδίτσας, μετέβησαν στο Υπουργείο, με σκοπό την εξειδίκευση της ανακοίνωσης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με αναφορά στους Νομούς, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Από την πλευρά του, ο Τρικαλινός Βουλευτής ευχαρίστησε κατ’ αρχάς τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο αίτημα και στη συνέχεια ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά να εξειδικευθεί το επιπλέον ποσό, συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία και ειδικότερα για τον Νομό Τρικάλων. Ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε για μια ακόμη φορά να ενταχθούν όσες περισσότερες αιτήσεις γίνεται. Ο Υπουργός δήλωσε ότι το επιπλέον ποσό θα δοθεί αναλογικά ανά την Ελλάδα και ότι θα καλυφθούν συνεπώς περισσότερες αιτήσεις Νέων Αγροτών.

Ταυτόχρονα ο Τρικαλινός Βουλευτής έθεσε και το ζήτημα των Νέων Αγροτών για καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης, ζητώντας να βρεθεί μια λύση.

Στη συνέχεια ο Θανάσης Λιούτας επανέφερε στον κ. Υπουργό το ζήτημα της ενίσχυσης λόγω Κορωνοϊού και των χοιροτρόφων, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από την προηγούμενη διαδικασία πληρωμών (συγκεκριμένα, και όσων δεν έχουν δήλωση ΟΣΔΕ, αλλά έχουν δηλώσει το ζωικό τους κεφάλαιο (χοίρους και μαύρους χοίρους) στο Κτηνιατρείο, και όσων δεν έχουν πιστοποίηση για μαύρο χοίρο και όσων έχουν εκ παραδρομής κάνει λάθος στις αιτήσεις τους και υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στη δήλωση στο Κτηνιατρείο και στη δήλωση ΟΣΔΕ).

Επιπλέον ο κ. Λιούτας ζήτησε να επιταχυνθεί και η καταβολή της συνδεδεμένης για την αιγοπροβατοτροφία πριν το Πάσχα.

Αναφορικά με τους χοιροτρόφους, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι το Υπουργείο εργάζεται πάντα για λύσεις και πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αναφορικά με τη συνδεδεμένη για την αιγοπροβατοτροφία, ο Υπουργός δήλωσε ότι θα δοθεί Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη.

Ο Θανάσης Λιούτας για ακόμη μια φορά περιέγραψε στον κ. Γεωργαντά την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική μας γεωργία και κτηνοτροφία, μέσα στην κατάσταση της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και της διεθνούς ακρίβειας, και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε μέσο και κάθε διαθέσιμος πόρος για να στηρίζεται συνεχώς η πρωτογενή μας παραγωγή και συνολικά οι τοπικές μας οικονομίες.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται και θα στέκεται πάντα δίπλα σε όλους τους παραγωγούς μας αποφασιστικά.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή