Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Οι πλημμυροπαθείς Δήμοι εντάσσονται στις ειδικές περιοχές ενίσχυσης στο πλαίσιο Προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Οι ειδικές περιοχές ενίσχυσης θα επιδοτούνται με προσαύξηση 10% 

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων Υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης στις Δράσεις: «Ενίσχυση της ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», καθώς και  «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, βοηθούν έμπρακτα στην κατεύθυνση της στήριξης και της πληγείσας περιοχής του Νομού Τρικάλων και στην ενίσχυση της τοπικής μας ανάπτυξης.

Στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών επί των συγκεκριμένων δυο προσκλήσεων, προβλέπεται η προσαύξηση 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε πλημμυροπαθή περιοχή με δήλωση κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στο ΟΠΣΚΕ της σχετικής απόφασης (ΦΕΚ), με την οποία απόφαση κατατάσσεται η περιοχή υλοποίησης της επένδυσης στην κατηγορία της πλημμυροπαθούς περιοχής.

Το ΕΣΠΑ, υπογραμμίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής λειτουργεί ως καταλύτης ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης, με την πρόβλεψή τους στηρίζουν την τοπική μας οικονομία  και την πολύ σημαντική μικρομεσαία τοπική μας επιχειρηματικότητα.

 

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή