Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‌‌Θανάσης Λιούτας: Πληρώνονται οι συνδεδεμένες

Όπως είχε ενημερώσει ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, οι παρεμβάσεις του για τις συνδεδεμένες φυτικής παραγωγής, είχαν ως στόχο την πληρωμή τους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μετά την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης στο βαμβάκι, καθώς και της συμπληρωματικής πληρωμής της, από τη Μεγάλη Τρίτη ξεκίνησε η πληρωμή των υπόλοιπων συνδεδεμένων φυτικής παραγωγής, με πρώτο το σκληρό σιτάρι και τα κτηνοτροφικά και σανοδοτικά ψυχανθή. Αναμένονται και οι υπόλοιπες.

Μάλιστα σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν οι τιμές για τις συνδεδεμένες στην φυτική παραγωγή. Ειδικότερα, οι τιμές ανά στρέμμα θα είναι: στο σκληρό σιτάρι στα 5,830 ευρώ, στα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή στα 12,153 ευρώ, στα μήλα στα 40,598 ευρώ, στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή στα 7,560 ευρώ, στους καρπούς με κέλυφος στα 8,886 ευρώ και στα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση στα 18,126 ευρώ.

Είχε επισημάνει και επισημαίνει, ο Θανάσης Λιούτας, ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, έχουν ανάγκη από ρευστότητα.

Για αυτό τον λόγο με τις παρεμβάσεις του επέμενε πολύ η πληρωμή να γίνει πριν το Πάσχα. Επιπρόσθετα, πάνω στο κομμάτι αυτό, ο Τρικαλινός Βουλευτής επικοινωνεί ασκώντας συνεχή πίεση σε όλα τα αρμόδια στελέχη και στον Υπουργό σχετικά με την ανάγκη της άμεσης ενεργοποίησης της Κάρτας του Αγρότη.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή