Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Συμπληρωματική Πληρωμή για την ειδική ενίσχυση βάμβακος

Δεύτερη πληρωμή πραγματοποιήθηκε για την ειδική ενίσχυση βάμβακος, ύψους 26,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε συμπληρωματική πληρωμή προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνει ο Θανάσης Λιούτας, αναφορικά με την ειδική ενίσχυση βάμβακος. Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα 3 Απριλίου είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή, ύψους 152, 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την Πέμπτη 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, με ποσό 26,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συνολικό ποσό που δόθηκε ανέρχεται στο ποσό των 178,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Βάσει και της ενημέρωσης που έχει ο Βουλευτής, και με τη δεύτερη πληρωμή, έχει καταβληθεί η ενίσχυση σε 40.946 παραγωγούς.

Εκκρεμεί επιπλέον η πληρωμή για την ενίσχυση βάμβακος για όσους παραγωγούς υπάρχουν ευρήματα, από διοικητικό έλεγχο, τηλεπισκόπηση, monitoring ή έχουν διοικητικές πράξεις και δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους. Εφόσον δε διαπιστωθούν ζητήματα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας των εκτάσεων που δηλώθηκαν με την καλλιέργεια βάμβακος, η πληρωμή στους συγκεκριμένους παραγωγούς θα γίνει με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λιούτας βρίσκεται σε επαφή με τον Υπουργό και τα αρμόδια στελέχη για τη γρήγορη πίστωση των ενισχύσεων για τις ζωοτροφές και στους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους που έκαναν τις αιτήσεις τους το προηγούμενο διάστημα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή