Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Τηλεοπτικό σήμα για όλους τους πολίτες

Την περασμένη Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, ψηφίστηκε τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία η Κυβέρνηση θα χρηματοδοτεί τους δήμους σε περιοχές, στις οποίες δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη για το τηλεοπτική σήμα.

Θα τοποθετηθούν αναμεταδότες που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπιζαν πολλοί συμπολίτες μας σε ορεινές κυρίως περιοχές.

Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, λύνονται τα εξής δυο προβλήματα:

Έως σήμερα, το πρόγραμμα των «Λευκών Περιοχών», το οποίο υπήρχε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, παρείχε στους πολίτες ένα δορυφορικό πιάτο για να πιάνουν μόνο τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια. Επιπλέον, η ρύθμιση αυτή αφορούσε μόνο τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών. Σε περίπτωση δηλαδή που υπήρχε ένα εξοχικό, στο εξοχικό αυτό η τηλεόραση δεν μπορούσε να έχει σήμα.

Με τη νέα ρύθμιση, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει τις λύσεις. Θα είναι εφικτή η κάλυψη του σήματος και των τηλεοπτικών σταθμών τοπικής εμβέλειας και τηλεοπτικό σήμα θα μπορούν να έχουν και οι μη μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, οι οποίοι διαθέτουν για παράδειγμα ένα εξοχικό εκεί.

Ο Θανάσης Λιούτας υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια ρύθμιση, η οποία δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπιζαν οι συμπολίτες μας, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς – αλλά όχι μόνο – μήνες, όταν ταξίδευαν στις ορεινές περιοχές και του δικού μας Νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Λιούτας βρισκόταν σε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να βρεθεί μια λύση πάνω σε αυτό το ζήτημα, ενώ επίσης συχνή και συνεχής είναι η επαφή του Τρικαλινού Βουλευτή  με τον Υπουργό, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και με όλα τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και για επιπλέον ζητήματα προς όφελος των συμπολιτών μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή