Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Το ΥπΑΑΤ εξετάζει τρόπους για την ένταξη επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Με αφορμή την πρόσφατη απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Στύλιου σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, δόθηκαν απαντήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο της ένταξης επιλαχόντων στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, αναφέρει ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, ο οποίος ασχολείται εδώ και μήνες, επισταμένως, με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Λιούτας και μέσω Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων, αλλά και στις συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό, έχει τονίσει την ανάγκη της ένταξης στο Πρόγραμμα και των επιλαχόντων νέων αγροτών. Μάλιστα μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είχε σταθεί στο ζήτημα των παραγωγών που είχαν μείνει εκτός, λόγω του ζητήματος των καλλιεργειών χαμηλής κάλυψης.

Ειδικότερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Στύλιος απάντησε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις ώστε να ενταχθούν επιλαχόντες, ανάμεσα στις οποίες είναι, είτε να αυξηθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος, είτε προς το φθινόπωρο να ξανανοίξει το Πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα και να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό και όσοι δεν εντάχθηκαν τώρα ή απορρίφθηκαν, ώστε να βελτιώσουν την πρόταση που υπέβαλαν και να πάρουν μεγαλύτερη μοριοδότηση.

Ο Θανάσης Λιούτας επισημαίνει ότι πρόκειται για ανακοινώσεις πάρα πολύ μεγάλης σημασίας. «Είναι χρέος μας να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή, να ενθαρρύνουμε τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη γη, τη γεωργία και την κτηνοτροφία και να δίνουμε γενναία κίνητρα και στηρίγματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Τρικαλινός βουλευτής συνεχίζει ασφαλώς τις επαφές και τις συναντήσεις του, τόσο με τον Υπουργό και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, όσο και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή