Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Ξεκίνησαν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εκκαθάριση

«Από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου ξεκίνησε η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων για ενισχύσεις βασικής, πρασινίσματος, γεωργών νεαρής ηλικίας, καθώς και για πληρωμές συνδεδεμένων καθεστώτων, ειδικών ενισχύσεων, αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας, εξισωτικής κ. αλ.», υπογραμμίζει ο Θανάσης Λιούτας, τονίζοντας ότι συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και οι πληρωμές στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ολοκληρωθούν σταδιακά, λόγω του μεγάλου πλήθους.

Οι δικαιούχοι, σημειώνει ο Τρικαλινός βουλευτής, φτάνουν συνολικά τους 630.000, οι οποίοι μπορεί να είναι δικαιούχοι σε ένα ή και περισσότερα καθεστώτα και το ύψος των πληρωμών θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν πιστωθεί τα 12 από τα 200 εκατομμύρια. Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν Δευτέρα – Τρίτη.

Όσον αφορά τις διοικητικές πράξεις, στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Για όσους δικαιούχους δε συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των διοικητικών τους πράξεων. Η πληρωμή αυτή θα γίνει έως την 15η Οκτωβρίου.

Για τις δεσμεύσεις για Εθνικό Απόθεμα: Από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.

Ο Τρικαλινός βουλευτής τονίζει ότι, «η μεγάλη μας ευθύνη είναι πάντοτε να τρέχουμε και να στηρίζουμε». «Να διευρύνουμε το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Να στηρίζουμε την πρωτογενή μας παραγωγή. Με την ολοκλήρωση των πληρωμών αυτών, θα ενισχυθεί η ρευστότητα, το εισόδημα και θα στηριχθούν σημαντικά οι παραγωγοί μας».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή