Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Ξεκινούν τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους 25 – 39 ετών

Η στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησής μας είναι μια πολιτική με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Οι αιτήσεις για τα δάνεια ξεκινούν τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

 Ως μια πολιτική πολύ χρήσιμη, και εξαιρετικά ωφέλιμη, χαρακτήρισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, τη στεγαστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, για τους νέους μας, έως 39 ετών.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια ξεκινούν από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα, «Σπίτι μου» και θα παρέχονται δάνεια διάρκειας έως και 30 ετών με χαμηλό επιτόκιο, στο ένα τέταρτο των επιτοκίων που ισχύουν στα κανονικά προγράμματα των τραπεζών. Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι θα πληρώνουν μηδενικό επιτόκιο.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν όλες οι συστημικές τράπεζες (δηλαδή η Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς), οι συνεταιριστικές τράπεζες, η Παγκρήτια και η Τράπεζα Αττικής.

Αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις:

  • Το πρόγραμμα αφορά νέους από 25 μέχρι 39 ετών.
  • Για τα ζευγάρια, αρκεί ο ένας να βρίσκεται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
  • Το κατώτερο ατομικό εισόδημα θα πρέπει να είναι 10.000 ευρώ και το ανώτερο το αντίστοιχο με το επίδομα θέρμανσης (δηλαδή, 000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για ζευγάρι συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου).
  • Ο δανειολήπτης δε θα πρέπει να διαθέτει άλλο ακίνητο κατάλληλο για κατοικία.
  • Δε θα μπορεί να λάβει δάνειο όποιος διαθέτει ακίνητο πάνω από 50 τμ (+ 10 τμ για κάθε μέλος της οικογένειας).
  • Το δάνειο δε θα μπορεί να το λάβει όποιος διαθέτει ακίνητο με πλήρη κυριότητα ή επικαρπία με ποσοστό άνω του 50%. Θα μπορεί ωστόσο να λάβει το δάνειο, εάν το ακίνητο που διαθέτει δεν είναι στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με αυτή που ζει και εργάζεται και δεν αποτελεί πρώτη κατοικία.
  • Για να αποφευχθούν οι καταχρήσεις, ο πωλητής δε θα μπορεί να είναι συγγενής α’ ή β΄ βαθμού με τον αγοραστή.
  • Τα επιλέξιμα ακίνητα είναι κατοικίες εμπορικής αξίας (δηλαδή της αξίας που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς) έως 200.000 ευρώ, εμβαδού έως 150 τ.μ. και παλαιότητας τουλάχιστον 15 ετών, εντός οικιστικής περιοχής. Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η διάρκεια τα 30 έτη ενώ μπορεί να καλύπτει έως και το 90 % της αξίας του ακινήτου.

«Το σύνολο της στεγαστικής μας πολιτικής για τους νέους, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη, ότι αγωνιούμε, ότι θέλουμε και ότι καταβάλουμε κάθε αγώνα, ώστε η κοινωνία μας, οι νέοι μας, αλλά και οι άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε γενιάς, να στέκονται στα πόδια τους και πάντα να εξελίσσονται και να προοδεύουν.

 Πρόοδος και εξέλιξη, ασφάλεια και ευημερία για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια, για τα παιδιά μας, για τους νέους μας. Για όλους – ανεξαιρέτως», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Λιούτας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή